Vagy olyan bátor, mint egy ovis? – Vöröskeresztes véradás a Városházán Karcsi nővérrel

(Budaörs, 2014. július 16. – Budaörsi Infó)  2014. július 18-án a Városháza dísztermében véradásra várják a budaörsieket 12 órától 14:30-ig. A véradás díszvendége Marosi Károly, alias Karcsi nővér, a közismert és tisztelt tűzsonglőr, akinél még a legkisebbek sem félnek a vérvételtől.

 

A véradás sokak számára egy ijesztő és misztikus folyamat, amitől rosszul kell lenni, és félni muszáj. Azonban Karcsi nővér minden ilyen tévhitet két perc alatt eloszlat. Még az ovisok is mosolyogva távoznak a rendelőből, ha ő ott van. Ilyenkor felmerül a kérdés az emberben, hogy akkor a felnőttek vajon miért félnek a véradástól? Azt kérjük a budaörsiektől, hogy legyenek legalább olyan bátrak, mint az ovisok, és menjenek el pénteken a városházára, és vegyenek részt a véradáson: 20 percnyi idő ráfordítással akár három életet is megmenthetnek!

 

Nagy Éva a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete 1. számú Területi Szervezetének területi munkatársa a Budaörsi Infónak elmondta, hogy Marosi Károly véradáson való részvételével szeretnék ösztönözni a tűiszonyosokat is, hogy megbarátkozzanak a véradás gondolatával.

„Karcsi nővér segít nekünk majd abban, hogy azok a véradók, akik bizonytalanok, és félnek a véradástól, ők is belássák, hogy nincs mitől tartaniuk.”

 

Marosi Károly nemrégiben vette át Budaörs Város Képviselő-testületétől a Budaörs Egészségügyért Díjat. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a véradók a legjobb kezekben lesznek a pénteki véradáson is.

 

marosi_karoly2

Marosi Károly

 

Miért fontos az emberek számára, hogy részt vegyenek a véradásokon?

„Az egyénnek azért fontos, mert ez egy karitatív tevékenység, másrészt teszünk másokért, harmadrészt pedig egy véradással megvan a negyedévi jócselekedetünk. Azzal, hogy a szabadidőnkből áldozunk erre a célra, teszünk magunkért és másokért is.

Mindig igyekszünk egy kis aprósággal kedveskedni a véradóinknak. Ez most sem lesz másként. A pénteki véradáson résztvevőket egy-egy nagy keresztrejtvény könyvvel is meglepjük.”

 

Mi az amit el kell hozni magunkkal a véradásra, és milyen kizáró okok lehetnek?

„TAJ-kártyát, személyigazolványt, lakcímkártyát kell a véradóknak magukkal hozniuk.

Arra kell figyelnünk, hogy az elmúlt véradás óta legalább 56 nap teljen el.  Ez mellett még nem vehet részt a véradáson az, aki az elmúlt hat hónapban tetováltatott, fogműtéten vagy olyan beavatkozáson esett át, ami tűszúrással járt. A véradáson való megjelenés előtt mindenki fogyasszon bőséges, 1-1 liter folyadékot és ne felejtsen el étkezni.”

 

Ugyanezen a napon, 2014. július 18-án, országos véradónapot szervez a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat: pénteken 22 helyszínen várják az önkéntes véradókat országszerte. Aki nem tudna Budaörsön vért adni, az még 22 másik helyszínen tud jót tenni.

„Nyáron is szükség van rád! Adj vért, adj esélyt!” szlogennel szólít véradásra a Magyar Vöröskereszt a nyári hónapokban.

Pénteken a Tesco 22 üzletében – Budapesten, Ajkán, Békéscsabán, Bonyhádon, Debrecenben, Esztergomban, Gyöngyösön, Gyulán, Kaposváron, Kecskeméten, Kiskunfélegyházán, Nagykanizsán, Pápán, Pécsen, Püspökladányban, Siklóson, Szegeden, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen – várják a véradókat.

Okmányokat a kézbe, és mutassuk meg, hogy vagyunk mi is olyan bátrak, mint az ovisok. 2014. július 18-án véradás a budaörsi Városházán. Hozz magaddal még egy embert, és tegyél jót. Holnap lehet, hogy épp neked lesz szükséged vérre.  

veradok

 

veradas_budaors

(Budaörsi Infó)

facebook:

1 Komment

  1. […] 2014. július 21. – Budaörsi Infó) 2014. július 18-án a Városháza dísztermében véradásra várták a budaörsieket. A véradás sikeresen zárult, hisz 37-en vettek részt a csoportos „vérontáson”. Az esemény […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.