Egy éve loptak rendszeresen egy budaörsi üzletből

Három férfi került előzetes letartóztatásba. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt J. István 35 éves, F. József 23 éves budapesti lakosok és L. Zoltán 29 éves budaörsi lakos ellen. J. Georgina 19 éves budapesti lakos ellen orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint J. István és F. József 2014. április 3-án 9 és 10 óra közötti időben egy budaörsi sportáruházban számos árucikket pakolt egy kibélelt utazótáskába, majd fizetés nélkül távoztak az üzletből.

A budaörsi nyomozók az áruház parkolójában elfogták és a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították a 35 éves gyanúsítottat és társát, ahol őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Az eljárás során kiderült, hogy L. Zoltán – aki az áruház biztonsági szolgálatánál dolgozott-, segítette a bűncselekmény elkövetését. A férfit a nyomozók gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették.

J. Georginát – orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – azért hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók, mert a férfiak által eltulajdonított sportszereket és ruhaneműket a lakásában tárolta, majd azokat a főváros egyik piacán értékesítette.

Az eljárás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak az elmúlt egy évben hetente több alkalommal tulajdonítottak el hasonló módszerrel sportszereket és különféle termékeket az áruházból.

Az illetékes bíróság 2014. április 4-én elrendelte a három férfi előzetes letartóztatását.

A gyanúsítottak ellen a további eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.