Női asztalitenisz Ek – Előnye ellenére óvatos a döntő visszavágója előtt a Budaörs

(Budaörs, 2024. április 27. – Budaörsi Infó/MTI) Az SH-ITB Budaörsi SC női asztalitenisz-csapata a múlt heti, idegenbeli első mérkőzésen aratott 3:1-es diadala ellenére óvatosan várja az Európa-kupa döntőjének hazai visszavágóját, amelyre szombaton 18 órától kerül sor a Városi Sportcsarnokban.

 

 

A hétszeres magyar bajnok együttes a spanyol Museo de la Almendra Francisco Morale gárdájával harcol a végső győzelemért.

„Szerencsére mindenki egészséges és hadra fogható” – mondta az MTI-nek pénteken Bachman Péter, a Budaörs vezetőedzője.

„Az első meccsről hazafelé tartva arról beszéltünk, hogy szuper eredményt értünk el, hiszen ennél jobban nem is tudtunk volna kijönni belőle, mivel a 3:0 ugyanannyit ért volna, mint a 3:1. Ezzel együtt látni kell, hogy az első két mérkőzésen döntő szett volt, Madarász Dóri ráadásul meccslabdákat hárítva nyert. Tehát úgy készültünk az elmúlt héten, hogy most egy új összecsapás kezdődik, ugyanúgy próbálunk hozzáállni, mint az első találkozóhoz.”

A 3:1-es siker azt jelenti, hogy a Budaörsnek szombaton elég két mérkőzést nyernie a végső diadalhoz, azaz még egy szoros vereség is belefér. Amennyiben a vendégek 3:0-ra vagy 3:1-re győznek, úgynevezett aranymeccs következik.

„A lányoknak azt mondtam, hogy ne foglalkozzanak ezzel, majd én foglalkozom vele. De én is csak abból a szempontból, hogy milyen sorrendben írjam be a játékosokat, illetve a riválistól mi várható” – fogalmazott a tréner hozzátéve, hogy majd csak az utolsó edzést követően dönt az összeállításról.

A tavalyi – vesztes – Európa-kupa-döntővel párhuzamot vonva Bachman Péter úgy véli: a csapata erősödött egy év alatt, mivel Madarász akkor a nemzetközi porondon még nem állt rendelkezésükre, a 2023-as ellenfelüket pedig erősebbnek érezte mint a mostanit.

Az idén alapításának centenáriumát ünneplő klub az elmúlt négy kiírásból harmadszor játszhat finálét ebben a sorozatban, s története során hatodszor szerez érmet a kontinentális porondon, eddig három ezüst és két bronz a mérlege. Az Európa-kupa a Bajnokok Ligája után a második számú kontinentális sorozat.

A Budaörs megszakítás nélkül a 21. európai idényét teljesíti, s hagyományosan csak magyar játékosokkal veszi fel a küzdelmet a riválisokkal.

Magyar női klubcsapat legutóbb 19 éve, 2005-ben nyert az Európai Asztalitenisz Szövetség égisze alá tartozó kupasorozatot, akkor a Postás győzött az Ek jogelődjének számító ETTU Kupában.

 

A szombati mérkőzésre ingyenes lesz a belépés.

 

A Budaörs eddigi európai kupaérmei:

Bajnokok Ligája bronzérem (2011/12)
Bajnokok Ligája ezüstérem (2012/13)
ETTU Kupa bronzérem (2018/19)
Európa-kupa ezüstérem (2020/21)
Európa-kupa ezüstérem (2022/23)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.