Európa Kupa döntős a centenáriumát ünneplő Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata

(Budaörs, 2024. április 17. – Budaörsi Infó/sajtóanyag) Európa Kupa döntős a centenáriumát ünneplő Budaörsi Sport Club női asztalitenisz csapata. A finálé első mérkőzésére április 19-én kerül sor Spanyolországban.

 

 

Az SH-ITB Budaörsi Sport Club az Európai Asztalitenisz Szövetség második számú nemzetközi kupasorozatának főtábláján cseh és portugál ellenfelein túljutva ismét bejutott az Európa Kupa döntőjébe.

A 100 éves Budaörsi Sport Club az elmúlt négy kiírásból harmadszor játszhat döntőt ebben a sorozatban. A hétszeres magyar bajnok számára a mostani lesz a hatodik nemzetközi kupa érem, eddig kettő Bajnokok Ligája, kettő Európa Kupa és egy ETTU Kupa érmes helyezés szerepel a dicsőségtáblán.

A döntőben a spanyol Museo de la Almendra Francisco Morales lesz az ellenfél, az első összecsapásra április 17-én utazik el a magyar csapat, a 19-i mérkőzést két nappal megelőző kiutazást a spanyolok által meghatározott déli 12:00 órai kezdési időpont indokolja.

A spanyol csapatot egy kínai, egy szerb és egy portugál játékos alkotja, kiváló szerepléssel kerültek be a fináléba. A budaörsiek sérülései szerencsére folyamatosan javulnak, gyógyulnak, így remélhetőleg a legjobb összeállításban és a legjobb formában vehetik fel a küzdelmet már az első mérkőzésen is.

Magyar női klubcsapat utoljára 19 évvel ezelőtt, 2005-ben nyert az Európai Asztalitenisz Szövetség égisze alá tartozó nemzetközi kupasorozatot, a Postás lett ETTU Kupa győztes.

A kupadöntő visszavágója Budaörsön lesz április 27-én, szombaton 18 órai kezdettel, melyet a szervezők, a klub centenáriumi évének asztalitenisz ünnepének tekintenek.

A Budaörsi Sport Club 21 éve kizárólag magyar játékosokkal képviseli Budaörs Városát, a támogatóit, valamint a magyar asztalitenisz sportot az európai kupasorozatokban.

 

 

pingppng

 

A Budaörsi Sport Club, Budaörs Város, és a magyar asztalitenisz sport számára is nagy siker, hogy a csapat ismét döntőt játszhat egy európai kupasorozatban, és kiemelkedő sportesemény lesz a Budaörsön rendezendő Európa Kupa döntő, melyre a szervezők mindenkit szeretettel várnak.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.