Az önkormányzat elfogadta a szülők javaslatát a Napsugár utcai játszótér felújításáról

(Budaörs, 2024. április 30. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, hogy az önkormányzat tervezi a Napsugár sétány és a Puskás Tivadar út találkozásánál lévő játszótér felújítását. A koncepcióterv elkészült. Szülők egy csoportja petíciót indított, amire az önkormányzat is reagált. 2024. április 29-én lakossági fórumot tartottak, ahol konszenzusra jutottak a felek, hamarosan elkészülnek az új tervek. 

 

 

Az egyeztetésen részt vett Bíró Gyula alpolgármester, Szűcs Barbara főkertész, Vágó Csaba, a Polgármesteri Kabinet vezetője, Lőrincz Mihály, a Műszaki Ügyosztály vezetője, a tervező cég képviselői, szülők és önkormányzati képviselők is.

 

 

04_30jatszoter_egyeztetes (7)

 

04_30jatszoter_egyeztetes (15)

 

A tanácskozáson a szülők képviselői átadtak egy petíciót, amit 252-en írtak alá annak érdekében, hogy továbbra is zöld maradhasson a játszótér.

A szülők legfőbb célja, hogy ne burkolják be a játszóteret ütésálló gumiburkolattal, hanem megmaradjon a játszótér hatalmas szabad játékra alkalmas természetes gyepe.

 

 

napsugarjatszoter

 

A jelenlévőket Vágó Csaba köszöntötte, és kiemelte, hogy az előzetes egyeztetés során már több dologban meg tudtak egyezni a szülőkkel. Az Önkormányzat nyitott az együttműködésre.

 

 

04_30jatszoter_egyeztetes (8)

 

A köszöntőt követően a tervező cég bemutatta a terveit, majd pedig mindenki feltehette a kérdéseit a témával kapcsolatban és ismertethette a javaslatait.

 

 

04_30jatszoter_egyeztetes (2)

 

 

Az Önkormányzat nyitott volt a zöld koncepció szerinti újratervezésben, és eszerint folytatódnak majd az egyeztetések mindaddig, amíg el nem készül az új játszótér. 

 

A szülők kérésének megfelelően így a gumiburkolat tervét elvetették.

 

 

04_30jatszoter_egyeztetes (6)

 

 

Korábbi cikkünk a témával kapcsolatban:

https://www.budaorsiinfo.hu/blog/2024/04/24/felujitjak-a-napsugar-utcai-jatszoteret-budaorson-szulok-peticiot-inditottak-a-zoldfeluletert/

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.