Pénteken indul a Magyar Nemzeti Parkok Hete

Kenutúrák, bölényszafari, lápréti barangolás, sólyom- és sasles, népi játszóház, tárlatvezetés, természetismereti foglalkozások, interaktív vízvizsgálat és gyereknapi programok várják az érdeklődőket a Magyar Nemzeti Parkok Hetén május 17. és 26. között országszerte. A programsorozat nyitórendezvénye pünkösdhétvégén a városligeti Vajdahunyadvárban lesz.

 

 

Bár a magyarországi tíz nemzeti park igazgatóság egész évben tartalmas, izgalmas és természeti élményekben gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket, egyszer egy évben a Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitórendezvényén egy helyen, egy időben gyűlik össze mindez az esszencia – áll az Agrárminisztérium MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint írják, ezen a hétvégén a Vajdahunyad sétányon találkozhatnak az érdeklődők mind a tíz nemzeti park igazgatósággal, ezt követően pedig országszerte várják a látogatókat a szakvezetéses túrák a tanösvényeken, barlangokban, kenukban és a tárlatvezetések a látogatóközpontokban.

A nemzeti parkok látogatottsága évről évre növekszik. “Sikernek könyvelhetjük el minden újabb célcsoport elérését, hiszen velük is tovább gyarapszik a természet szeretete és védelme iránt elkötelezett tábor” – áll a közleményben.

Mint fogalmaznak, egy-egy túra, vagy foglalkozás alkalmával újabb látogató előtt nyílik meg az addig rejtőzködő világ.

Kiemelik: a nyitó rendezvényen a nemzeti parki igazgatóságok mellett kiállítanak a természet védelme iránt elkötelezett szervezetek is, ott lesz a Vajdahunyadvárban az idén 50 éves Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a WWF Magyarország, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Magyar Természetjáró Szövetség, a

Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége, a Magyar Kertörökség Alapítvány, a Herman Ottó Intézet és a Nemzeti Biodiverzitás- és Génmegőrző Központ.

 

A programkínálat elérhetőwww.magyarnemzetiparkok.hu weboldalon és a nemzeti park igazgatóságok weboldalain.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.