A Pest Megyei Polgárőr Szövetség nyilatkozata a kamaraerdei gumiszurkálós esetről

(Budaörs, 2019. december 27. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünkben olvashattak arról, hogy a kamaraerdei gumiszurkáló most karácsonykor újra aktivizálta magát, viszont talán éppen emiatt 2019. december 25-én este sikerült is elkapni. 

 

 

A Budaörsi Infó írt először arról, hogy hetek óta arról panaszkodnak a lakók Kamaraerdőn, hogy több utcában az autójuk kerekét leengedték, kivágták vagy kiszúrták.

Cikkünket az országos média is átvette.

 


2019. december 25-én 20 óra 30 perckor elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit.

Az elkövető igazoltatása során az is kiderült, hogy az osztrák társszervek tartózkodási hely megállapítása miatt körözik, valamint a törökbálinti lakásában megtartott kutatás során az egyenruhások több lőfegyvert, és az ahhoz tartozó lőszereket is lefoglaltak.

A rendőrök a 68 éves férfit a rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki. Vele szemben az eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rongálás és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűncselekmény elkövetése miatt folytatja.


 

Az üggyel kapcsolatban a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke Bilisics Péter, kiadott egy nyilatkozatot, amiben elmondta, hogy a civilek, a körzet képviselője, a polgárőrök és a rendőrök közös összefogásával 2019. december 25-én megoldódtak a Kamaraerdőn parkoló autók kerekeit rongáló rejtélyes esetek. Kiváló profilozással, adatgyűjtéssel, ember- és helyismerettel sikerült jól körbehatárolni a területet, szűkíteni az elkövetői kört, időszakot.

 

 

bilisicspeter

 

A Polgárőr Szövetség vezetője hozzátette, hogy 2019. december 16-án állampolgári, körzeti önkormányzati és rendőrségi megkeresést kaptak az eset kapcsán és a budaörsi 24 órás ügyeletükön keresztül haladéktalanul megkezdték a terület jellegtelenített megfigyelését, ellenőrzését autóval és gyalogosan. Különböző eszközöket, módszereket használtak fel az eredményes felderítés érdekében.

Nem csak beszélünk, hanem önkéntesen teszünk is a közösségünk biztonságáért – mondta dr. Bilisics Péter, és egyben köszönetét fejezte ki annak a több tucat civilnek, polgárőrnek, rendőrnek akik áldozatos munkájukkal a felderítés során sikert értek el.

 

(Budaörsi Infó)

 

Korábbi cikkeink a témában:

Sorozatban szúrja ki valaki az autók kerekét Kamaraerdőn – Mi lehet az elkövető indítéka?

A kamaraerdei gumiszurkáló karácsonykor újra aktivizálta magát

Elkapták a kamaraerdei gumiszurkálót!

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.