Csatorna felújítás Budaörsön a Farkasréti úton

(Budaörs, 2019. június 20. – Budaörsi Infó) A 3. számú választókörzetben ismét felújítási munkálatok folynak Budaörsön. Legutóbb a Réz és Thököly utcával kapcsolatban írtunk, most pedig a Farkasréti úton újítják fel a csatornát.

 

 

Hauser Pétertől, a körzet képviselőjétől megtudtuk, hogy a BÉKISZ projekt keretén belül kerül felújításra a csatorna a Farkasréti úton a Liliom utca és Felsőhatár út közötti szakaszon.

 

hauserpeter2019

 

„Februárban kezdték a munkálatokat, először feltáró árkokat ástak, ekkor derült ki, hogy a víz túl közel van a csatornához, ezért nyílt árkos módszerrel nem lehet megújítani.

Ezért a kivitelező a béleléses technológia mellett döntött, ami azt jelenti, hogy műgyantával átitatott betétcsövet helyeznek el a csatornában, amit kigőzölnek. Ez az anyag a gőz hatására kitágul, felveszi a cső formáját, és megszilárdul önhordó lesz.”

 

 

farkasretiutcafelujitas1906 (1)

 

A képviselő elmondása szerint jövő héten befejezik a gerincvezetékkel kapcsolatos munkákat, majd a lakossági bekötések következnek.

Azt is megtudtuk, hogy nem csak a csatorna újul meg, hanem a tisztító aknákat is felújítják, a fedeleket pedig kopogás-mentesre cserélik.

A projekt befejezése augusztus végére várható.

Haladjanak körültekintően a Farkasréti úton, tartsák be a megengedett sebességet, mert az út mellet munkások dolgoznak.

 

 

farkasretiutcafelujitas (2)

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.