A rendkívüli képviselő-testületi ülésen történt

(Budaörs, 2018. augusztus 23. – Budaörsi Infó) Egy nagyobb értékű ingatlan eladásból befolyó összeg sorsáról is döntött a képviselő-testület a 2018. augusztus 22-én megtartott rendkívüli ülésén. A pénzt többek között a Pagony utcai óvoda új épületének tervezésére, az uszoda-sportcsarnok tetőszigetelésére, a Fém utca rendbetételére, illetve önkormányzati intézmények felújítására fordítják majd.

 

 

Az ülés megnyitását követően esküt tett a képviselő-testület új tagja, Premecz Enikő (Jobbik), aki a nemrégiben lemondott, szintén jobbikos Császárné Kollár Tímea megüresedett listás önkormányzati képviselői helyét kapta meg.

Lemondása miatt új bizottsági tagokat is választott a testület: a Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottság nem képviselő tagjává 2018. augusztus 22. napjától Kovalik Sándort, a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság, illetve a Közoktatási, Ifjúsági és Sport Bizottság tagjává szintén 2018. augusztus 22. napjától pedig Premecz Enikő képviselőt választották meg. Ezt követően a külsős bizottsági tag esküt tett a képviselő-testület előtt.

Jóváhagyta a képviselő-testület a Budaörsi Helyi Építési Szabályzat módosítását. A változások a Csata utca – Károly király utca és a Szervizút által határolt tömböt érintik. Szintén elfogadták az egyes intézményi- és különleges övezeti besorolású területekre vonatkozó új szabályokat, majd harmadik napirendi pontként a Bretzfeld u. – Lévai u. – Komáromi u. – Kenyérgyár utca által határolt terület új szabályozása is zöld utat kapott a képviselőktől.

A Frankhegy területére hatályos Helyi Építési Szabályzat felülvizsgálata is folyamatban van. Ennek kapcsán a képviselő-testület úgy döntött, hogy még nem zárja le a véleményezési szakaszt.

A Budaörsi Településgazdálkodási Nonprofit Kft. egyszemélyes tulajdonosaként az önkormányzat elfogadta a cég tulajdonában álló, pályázati úton meghirdetett ingatlanokra érkezett ajánlatot. A nyertes az egyedüliként pályázatot benyújtó Homm Szolgáltató Kft. lett, amely mintegy nettó 75 millió forintért jut a három értékesíteni kívánt, Vágány utcai ingatlanhoz.

Löfler Dávid (Fidesz-KDNP) szerint a terület értékesebb is lehetett volna, ha később, már közművesítve adják el. Szerinte a környéken lakók nem örülnek majd, hogy egy autóbusz karbantartó épül ide.

Wittinghoff Tamás polgármester azt tette szóvá, hogy miközben a Fidesz-kormány évente több mint 2 milliárdot von el jogtalanul a várostól, a párt helyi képviselői azt is megakadályoznák, hogy ingatlaneladásokból pótolják a kieső bevételnek legalább egy kis részét.

Lőrincz Mihály a Műszaki Ügyosztály vezetője közölte, hogy az értékbecslő által megállapított piaci árnál 5 millióval többért adták el az ingatlant. Ezen a helyen egyébként az eredeti tervek szerint hulladékválogató lett volna, ami helyett talán mégis jobb egy gépjármű vizsgáztató centrum.

Döntöttek a telekeladásokból majdan beérkező vételár sorsáról is, amelyet többek között a Pagony utcai óvoda új épületének tervezésére, az uszoda-sportcsarnok tetőszigetelésére, egy Fém utcai útfelújításra és önkormányzati intézmények felújítására fordítanak. Tíz millió forinttal pedig az általános tartalékot növelték meg.

Jóváhagyta a testület a Templom tér 12. sz. alatti ingatlanban egy helyiség ingyenes használatba adási szerződésének meghosszabbítását. Itt őrzik továbbra is Kovács László Munkácsy-díjas budaörsi festőművész hagyatékát.

Abban is egyetértettek a képviselők, hogy hirdessen nyilvános pályázatot az önkormányzat a Puskás Tivadar utca 55., 1. emelet 4. szám alatti, 2 egész és 1 félszobás, 64 m2 alapterületű lakás piaci alapú bérbeadására.

Végezetül elfogadta a képviselő-testület a 2018-as munkatervének a módosítását. Erre azért volt szükség, mert a közmeghallgatás időpontját október 3-áról október 10-ére tették át.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.