Az új üzemeltetőtől függetlenül zavartalanul üzemel tovább a budaörsi repülőtér

(Budaörs, 2017. szeptember 1. – Budaörsi Infó) Nyolcvan évvel ezelőtt, 1937. június 20-án nyitott meg a budaörsi repülőtér, amely akkor az ország egyetlen nemzetközi repülőtere volt. Több évtized után a Magyar Repülő Szövetség csütörtökön kivonult a budaörsi reptérről. Az új üzemeltető 2017. szeptember 1-jétől az Aeroglobe Kft. lett, első körben 180 napra. Később tendert írnak ki.

 

 

Csütörtökön került új üzemeltetőhöz a budaörsi reptér: a vagyonkezelő visszavette az állami tulajdonú ingatlant a Magyar Repülő Szövetségtől és átadta egy kormányközeli cégnek. Az átadás nem ment zökkenőmentesen, a hvg.hu úgy tudja, jogi vitába torkollt a procedúra. A repülő szövetség ugyanis nem írta alá a jegyzőkönyvet.

 

Budaörs, 2017. június 20. A budaörsi repülõtér fogadóépülete 2017. június 20-án. Nyolcvan éve, 1937. június 20-án nyitották meg a repteret, amely akkor az ország egyetlen nemzetközi repülõtere volt. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

 

A budaörsi Goldtimer Alapítvány információja szerint a nem nyilvános fel- és leszállóhelyként működő budaörsi repülőtér üzemeltetéséhez minden engedéllyel rendelkezik az új üzemeltető.

2017. szeptember 1-jén normális üzemnap lesz a budaörsi repülőtéren, ahol az eddig megszokott rend szerint kezelik majd az induló és érkező gépeket, illetve a toronyban az eddigi repülőtéri rendnek megfelelően napkeltétől napnyugtáig elérhető a repülés tájékoztató szolgálata.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.