Sikeres vizsgát tett Leia, Nyikes Fatime segítőtársa

(Budaörs, 2017. augusztus 1. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünkben olvashattak arról, hogy a Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete (BULÁKE) a budaörsiek segítségét is kérte abban, hogy egy megfelelő vakvezető kutyát találhassanak Nyikes Fatiménak, az Egyesület vezetőjének. Sokat kellett várni az igazira, de végül sikerült megtalálni a megfelelő segítőtársat, Leiát, és mi több, már sikeres vizsgát is tett, így hivatalosan is vakvezető kutya lett. Gratulálunk!

 

 

Ezen a héten újabb párosért izgulhattunk. Nyikes Fatime és vakvezető kutyája, Leia a fővárosban vágott neki eddigi közös életük legnagyobb megmérettetésének, a közlekedésbiztonsági vizsgának.

 

fatime_vakvezetokutya

 

Azt kellett bebizonyítaniuk, hogy képesek együtt biztonsággal eljutni Budaörsről Zuglóba. Bár Fatime és Leia profin felkészült a nagy feladatra, a vizsgadrukk őket sem kímélte és elindulásuk után nem sokkal kissé eltévedtek.

A köztük lévő összhang és egy határozott „nagy levegő” után sikerült megnyugodniuk és egymást támogatva visszataláltak a kijelölt útvonalra.

Ezután magabiztosan teljesítették az útjuk során felmerülő feladatokat: akadálymentes átkelők, buszmegálló megkeresése, járművön való utazás, lépcsőn közlekedés.

Sőt egy rendkívüli akadállyal is szembe találták magukat. A Móricz Zsigmond körtéren átszervezték a buszokat, ahol Fatimééknek át kellett szállniuk. A kezdeti kisebb megtorpanás után, azonban ezt is helyzetet is sikerült közös erővel megoldaniuk. Így végül nem kevés izgalom után, de megérkeztek a kijelölt végcélhoz.

 

Ezúton is gratulálunk a sikeres vizsgájukhoz!

 

(Budaörsi Infó/barathegyisegitokutya.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.