Keressünk együtt vakvezető kutyát Fatimének

(Budaörs, 2017. január 3. – Budaörsi Infó) A Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesülete (BULÁKE) a budaörsiek segítségét is kéri! Részletek a cikkben!

 

 

Nyikes Fatimének a BULÁKE elnökének Lola a 12 éves segítő kutya hosszú évekig volt társa, ám kora miatt, mint családi jó barát él ezentúl gazdájával.

Fatime így új segítőt kapott maga mellé, Hangát, aki okos, jól tanítható kiskutya, akit eddigiekben iskolában képeztek vakvezető kutyának.

Ő is sokat volt már együtt Fatimével, hogy minél jobban megismerjék egymást, így a barátság és szeretet nem kérdés, hogy kialakult közöttük.

Azonban most történt valami, ami mindkettőjük életét megváltoztatja.

 

bulake

Fatime, Hanga és Lola

 

Hangánál diszpláziát fedeztek fel, ami bár korai stádiumban van nála, de a későbbiekben mindenképpen kímélő életmód javasolt. Különleges odafigyeléssel és megfelelő gyógyterápiás készítményekkel betegségének súlyosbodása megelőzhető, illetve akár a műtét is elkerülhető.

Hosszú keresgélés után jelentkezett egy család, akik nagycenki birtokukon állandó és szerető odafigyeléssel nevelik és gondozzák őt tovább. Hangának betegsége miatt speciális mozgásra van szüksége, edzőtársa is lesz, aki szintén egy Golden Retriever másfél éves kutyus.

Mindez Fatimének végtelenül fontos, hiszen őt nagyon megrendítette a szomorú hír és köszönhetően Hanga leendő új családjának, lelkileg kicsit könnyebben éli meg a történteket kis barátja jövőjének alakulását illetően.

Azonban most Fatime segítő nélkül maradt. Ugyanis jelenleg nincs másik kiskutya, holott ő képtelen vakvezető kutya nélkül közlekedni, élni mindennapjait. Ahogy eddig is tette, segítő kutyával tájékozódott, amióta elveszítette fiatal korában látását.

Kérünk mindenkit, adja tovább ezt a cikket, mert hiszünk abban, hogy lesz olyan, aki segíteni tud!

Segítsünk együtt Fatimének, aki már több mint tíz éve tesz meg mindent a látássérült emberekért, képviseli őket, segítve esélyegyenlőségüket.

Keressünk együtt egy Golden Retriever kiskutyát, négy hónapostól – egy éves korig, aki jól tanítható meg mindarra, amivel segítheti majd egy látássérült ember életét.

 

(Budaörsi Infó/BULÁKE)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.