A Vöröskereszt megtartotta a 2016. évi vezetőségi beszámolóját Budaörsön

(Budaörs, 2017. február 26. – Budaörsi Infó) 2017. február 23-án a Magyar Vöröskereszt budaörsi szervezete megtartotta a 2016. évi vezetőségi beszámolóját a Szent Benedek Iskolában.

 

 

Nagy Éva, a budaörsi szervezet tagja köszöntötte a megjelent önkénteseket és megköszönte az éves munkájukat.

“Mindenekelőtt azoknak az önkénteseknek a munkáját kell – nemcsak megemlítenem, hanem megköszönnöm, akik akár csak egyszer, akár rendszeresen is a vöröskeresztes munka szolgálatába állnak. Ők azok, akik sokszor a munkájuk után, a szabadidejükben, sokszor a család rovására tevékenykednek szervezetünknek.

 

voroskereszt_17_02_beszamolo (1)

 

Szeretnék kiemelni néhányukat a teljesség igénye nélkül: Alaish Dina, Bánlaki Marika, Bokor Erzsike, Budai Krisztián,  Kádár Editke,  Kisberk Balázs, Lakatos Évi, Májer Emese, Simon Istvánné, Sinka Ibolya, Truczka Enikő, az alapszervezet pályázatait, területi és megyei szinten pedig Nikoli Rebeka, Enikő és Tüske Bálint képviselik.

A diákságot sem hagynám ki, hiszen a Szent Benedek Iskolára és az ide járó diákokra mindig számíthatunk. Ezúton is köszönjük az iskolának, hogy a helyszín biztosításával lehetőséget teremtettek, hogy kényelmesen, melegbe összegyűljünk.”

 

voroskereszt_17_02_beszamolo (2)

 

A budaörsi szervezet főbb programjai 2016-ban:

2016. januárjában elkészítettük az előző év pályázati elszámolásait Pest megyei Vöröskereszt és az Önkormányzat számára. A pályázatok elszámolása fontos és kényes feladat, hiszen ennek sikeressége határozza meg a következő évi pályázati lehetőségeinket.

A 2016-os év során két alkalommal is kaptunk nagy mennyiségű ruhaadományt Kanadából, melyeket Budaörsieknek osztottunk ki. Januárban leltároztunk, Simon Zsókával elkészítettük a tagnyilvántartást.

 

16_01_adomany_voroskereszt3

900 kiló adomány Kanadából Budaörsre

 

Februárban Valentin Napon virágot, almát osztottunk a Gazdakörrel, elkészítettük a 2015. év ugyanilyen beszámolóját a választási taggyűlésre.

 

16_02_13_gazdakor_primula_valentinnap2

 

Márciusban Húsvéti csomagokat, tulipánt, sült kolbászt osztottunk a Gazdakör támogatásával, Béres RT. Béres cseppet adományozott a legidősebbeknek kiosztásra.

Nőnapra virágot osztottunk, melyen a fiatalok lelkesen vettek részt (legkisebbek : Fodor Zita 9 éves, Erdélyi Dorina 12 éves, valamint az ifik).

 

voroskereszt_anyak_napja_virag1

voroskereszt_anyak_napja_virag12

 

Lehívtuk és kiosztottuk az EU Élelmiszerbank segélyt, melynek keretében több száz margarint és 1 raklap lencse konzervet osztottunk ki a családoknak.

Részt vettünk A Budaörsi NŐ fotókiállításon segítőként Májer Emesével. A budaörsi Auchan Áruházban és a budaörsi Prima Áruházban adományt gyűjtöttek az önkéntesek.

 

2016abudaorsinomegnyito10

A Budaörsi NŐ fotókiállítás

 

Áprilisban önkéntesként többen részt vettünk a Biatorbágyon megrendezett területi ESNYU versenyen. (Budai, Wölbling, – felkészítőként,  Budai Noémi, Szent Benedek iskolából több diák önkéntesünk, valamint a felnőttek közül Kádár Editke, Truczka Enikő szervezőként.)

Gőzerővel szerveztük a Budaörsi Megyei ESNYU versenyre a fellépőket, az ellátást, a szórakoztatást, igyekeztünk támogatókat találni.

 

elsosegely_nyujtas_verseny_voroskereszt (18)

elsosegely_nyujtas_verseny_voroskereszt (21)

 

Együttműködtünk az év során többször a Pátyi Alapszervezet által működtetett adományponttal, többnyire ők segítettek ki bennünket, amikor hirtelen ruhaadományra volt szükség.

Az alapszervezet fiatal elnöke, Nikoli Rebeka közreműködésével sikerült a Decathlontól 400.000 Ft támogatást nyernünk a karácsonyi extra adományok kiosztásához. A keretszerződésben a Decathlon, mint adományozó kikötötte, hogy kizárólag karácsonyra lehet az összeget felhasználni delicates termékekre, továbbá, hogy az önkormányzat által egyeztetett listán szereplőkkel kezdjük a kiosztást, majd ezt folytatva a saját nyilvántartásunkban szereplőkkel az adomány fogytáig.

Májusban a Cselekedj Jól Világnap alkalmából felkerestünk néhány idős, magányosan élő nénit, bácsit.

Májusban megtartottuk a választási nagygyűlésünket.

A Budaörs Fesztiválon már a pályázaton nyert új sátorral jelentünk meg arcfestéssel, lufival, bemutatóval.

A májust a továbbiakban is lekötötte a Budaörsön megrendezett MVK ESNYU verseny megyei fordulója, melynek az 1. sz. Általános Iskola adott otthont. A megyei versenyre rendezőnek nagy összefogással nemcsak a Budaörsi Alapszervezet minden aktív önkéntese, hanem több közeli településről is eljöttek önkéntesek.

Júniusban részt vettünk Pedagógus Napon az 1. Számú Általános Iskolában.

Néhányan megújítottuk az eü. kiskönyvünket, ami egy esetleges ételosztáshoz kellhet.

A nyári uborkaszezonban önkénteseink takarították a Deák F. utcai irodát, megszerveztünk egy 19 éves stroke-os fiú rehabilitációjához a kupakgyűjtést néhány iskolába.

A meleg napokon vízosztással, a Gazdakörrel zöldség-gyümölcs osztással enyhítettük a kánikula napjait, részt vettünk a Budaörsi Védőnők éves ünnepségén az Anyatejes Napon, ahol Dina háziasszonyként segítette a rendezvényt.

 

idesussbudors11

 

Sajnos egy szomorú eseményen is képviseltük a vöröskereszt helyi és megyei szervezetét, özv. Szabó Sándorné tagunk temetésén.

A szokott módon részt vettünk a nyár végén az Idesüss budaörsi rendezvényen a Babagenetikának is helyt adva a sátrunkba, közben városi véradással.

A kora őszt szemétszedéssel kezdtük több budaörsi civil szervezettel összefogva (Babagenetika, Fillari Team, Városi Ifjúsági Klub, Budaörsi Infó).

 

16_09_25_ifiszedd_szemetszedes-11

 

Szeretnék beszámolni Nektek egy részben elfeledett, de klasszikus vöröskeresztes munkáról is, amit az utóbbi hónapokban  nyugdíjas tagjaink szervezetten végeznek. Felvállalták néhányan, hogy rendszeresen látogatnak idős, egyedülállókat, akikről akár napi szinten gondoskodnak (bevásárolnak nekik, orvoshoz kísérik, mosdatják, stb.).

Az idén is megrendezte a Bleyer Jakab Ált. Isk. a Márton Napi adománygyűjtést, az összegyűlt holmikat a Vöröskereszt osztotta ki a helyi rászorulóknak csakúgy, mint a Látáskorlátozottak helyi Egyesülete által gyűjtött 9 zsák ruhaneműt.

A decemberi TESCO országos vöröskeresztes adománygyűjtés mellett bevállaltuk még alapszervezeti szinten a budaörsi Príma Áruházban is a gyűjtést. A továbbiakban az általunk gyűjtött, valamint a már említett Decathlon által biztosított adományokat csomagolták, osztották ki az alapszervezet ezzel megbízott tagjai.

Fontos megemlíteni, hogy egész évben részt vettünk a véradások szervezésében és lebonyolításában.

Végül körbeértünk az időben, most a 2016. évi  pályázatok elszámolásával, a csapatok területi versenyekre való felkészítésével, a tagnyilvántartás ellenőrzésével foglalkozunk.

Nagyon kérlek Benneteket, hogy az elhangzottak után ha valaki netán kedvet kapott az önkéntes munkához vagy szeretne a kemény maghoz csatlakozva tevékenykedni, bátran keressen meg minket akár az ülés után, akár a Deák F. u. 12-ben lévő irodában.

 

voroskereszt3

 

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.