900 kiló adomány Kanadából Budaörsre

Budaörs, 2016. január 25. – Budaörsi Infó) 900 kiló ruha adomány érkezett a budaörsi Vöröskereszt részére Kanadából az előző év végén. Az adományokat a héten kezdték el kiosztani a szervezet helyi irodájában.

 

 

Az adományt Nagy Éva, a helyi szervezet vezetője vette át Piláth Csabától, az egyik budaörsi autókereskedés vezetőjétől és kanadai partnerétől. A 900 kiló ruhát Budaörs és vonzáskörzetében élő családok között fogják kiosztani.

 

16_01_adomany_voroskereszt3

 

Baross Sándor volt az, aki megszervezte és  leszállította a ruhákat Kanadából. A Budaörsi Infónak elmondta, hogy azért pont Budaörsre hozta ezt a nagy mennyiségű adományt, mert itt lakik a családja és mert nagyon szereti ezt a várost.

Piláth Csaba, az egyik budaörsi autókereskedés vezetője segítette a kapcsolattartást Kanada és Budaörs között, így az ő segítségével sikerült eljuttatni az adományt a Vöröskeresztnek.

“Mindenkinek fontos az adományozás, nem csak egy autókereskedésnek. Ilyen szempontból teljesen mindegy, hogy én mivel foglalkozom. Úgy gondolom, hogy minden cégnek, vállalkozásnak és mindenkinek, aki megteheti segítenie kellene azoknak az embereknek, akik erre rászorulnak. “

 

16_01_adomany_voroskereszt4

Nagy Éva és Piláth Csaba

 

Nagy Éva, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete 1. számú Területi Szervezetének területi munkatársa a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az ő szervezetük feladata az, hogy aki fázik azt öltöztessék fel, aki éhes annak pedig segítsenek élelemhez jutni.

“Számunkra minden segítség jól jön, hisz Budaörsön és környékén is számtalan rászoruló család van, akik számítanak ránk. Köszönjük szépen még egyszer a nagylelkű adományt.”

 

Mivel hatalmas mennyiségű ruha-adományról van szó, így egy része a Budaörsi Civilek Egymásért szervezésének köszönhetően a Bicskei Gyermekotthonba jut majd el.

A Gyermekotthonban jelenleg a legkisebbek 5 évesek és a 9 legnagyobb fiatal pedig 21 éves.

Horváthné Mercédesz, a Budaörsi Civilek Egymásért közösségi oldal egyik tagja a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a gyermekotthonban a nevelők sajnos nehéz körülmények között, sokszor erőn felül terelgetik a helyes életút felé a gyerekeket.

“Mikor felhívtam Bozó Annát, az egyik nevelőt, még madarat is lehetett volna fogatni vele a boldogságtól. Hiszen minden felajánlott adomány az ő életüket könnyíti meg.

A ruhákért 2016. január 25-én jönnek a Deák Ferenc utcába, innen ők szállítják át a gyermekotthonba, ahol kiosztásra kerül a gyerekek között.”

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.