Tündik Tamást Apáczai Csere János díjjal tüntették ki

(Budaörs, 2016. június 8. – Budaörsi Infó) 2016. június 7-én, Tündik Tamás néptáncoktató, a Gyepük Népe Alapítvány vezetője ismét egy rangos kitüntetés birtokosa lett. Gratulálunk!

 

 

2016. január 21-én, a Magyar Kultúra Napján állami kitüntetést, jelesül Csokonai Vitéz Mihály Alkotói Díjat vehetett át Tündik Tamás, majd április 2-án a Táncháztalálkozó 2016 és az OTP közös díját ítélték oda neki.

Most ismét egy díjátadóról tudósítunk.

2016. június 7-én az Apáczai Csere János díjat adták át neki a Pesti Vigadóban, a Pedagógus nap alkalmából.

A díjat Balog Zoltántól, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjétől vette át.

Az oklevélen a következő szöveg olvasható:

“Kiemelkedő oktatási-nevelési munkája elismeréseként”.

 

tundiktamas3

 

A díjról:

Az Apáczai Csere János-díj az oktatási miniszter által adományozható egyik szakmai elismerés pedagógusok és főiskolai, egyetemi oktatók részére, kiemelkedő oktatási-nevelési-gyógypedagógiai munkáért, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenységért.

Az 1973-ban alapított díjat első alkalommal az év nyarán, a pedagógusnapon osztották ki a Parlamentben, tíz fő részére. Az 1975-ös díjátadó kivételesen egy héttel később, a névadó Apáczai Csere János születésének 350. évfordulóján volt.

1992-ben március 15-én került sor a díjkiosztásra. 1993 és 2012 között az elismerést a magyar kultúra napján (január 22.) adták át.

2013-tól a díj átadására ismét a pedagógusnap (június 1.) alkalmából kerül sor. Évente legfeljebb hatvan díj adományozható, azzal, hogy az alap- és középfokú oktatásban 30, a felsőfokú oktatásban ugyancsak 30 személy kaphatja meg.

A díjazott az adományozást igazoló okiratot és plakettet kap. A díjhoz pénzjutalom jár, melynek mértéke az illetményalap hatszorosának megfelelő összeg.

 

tundiktamas2

 

 

Gratulálunk és további sikeres munkát kívánunk!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.