Tündik Tamást rangos állami díjjal tüntették ki a Magyar Kultúra Napján – Gratulálunk!

(Budaörs, 2016. január 24. – Budaörsi Infó) 2016. január 21-én, a Magyar Kultúra Napján állami kitüntetést, jelesül Csokonai Vitéz Mihály Alkotói Díjat vehetett át Tündik Tamás, a Gyepük Népe Alapítvány vezetője.

 

A Csokonai Vitéz Mihály – alkotói díj a nem hivatásos, amatőr színjátszás, vers- és prózamondás, bábjátszás, kórus- és zeneművészet, képző-, fotó-, film-, videoművészet, táncművészet, valamint a hagyományőrzés, a tárgyalkotó és előadó népművészet területén működő – hosszabb ideje kimagasló művészeti munkát végző – egyéni alkotóknak, művészetpedagógusoknak, művészeti együttesek vezetőinek adományozható állami kitüntetés.

A díjat évente, január 22-én, a Magyar Kultúra Napján 7 személy kaphatja. A kitüntetett adományozást igazoló okiratot és érmet kap. Az érem kerek alakú, bronzból készült, átmérője 80, vastagsága 8 milliméter. Az érem Péterfy László szobrászművész alkotása, egyoldalas, Csokonai Vitéz Mihály arcképét ábrázolja „CSOKONAI VITÉZ MIHÁLY – ALKOTÓI DÍJ” felirattal.

 

Az ismert budaörsi néptáncoktató, Tündik Tamás oklevelén a következő felirat szerepel:

“- Kiemelkedő néptáncos és néptánc pedagógusi munkája, valamint a táncházmozgalom érdekében végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként a Csokonai Vitéz Mihály Díj elismerést adományozom.

Aláírás: Balog Zoltán Miniszter.

 

Tundik_Tamas_2

Tündik Tamás a Gyepűk Népe Alapítvány kuratóriumának az elnöke. Az alapítvány 19 éve létezik Budaörsön. Fő feladatának tartja a határon túli magyarság, különösképpen a csángó magyarság kultúrájának az ápolását. Emellett a budaörsi Szélrózsa Néptáncegyüttes vezetője is. Ez a néptáncegyüttes 22 éve töretlenül működik, és folyamatosan fogadják a táncolni vágyó érdeklődőket, a különböző korosztályú tánccsoportokba.

 

Tündik Tamás a Budaörsi Infónak elmondta, hogy úgy értékeli, hogy ebben az elismerésben benne rejlik az a számtalan, Gyepűk Népe Alapítvány által szervezett tábor kurzus és találkozó, népi ének, -tánc, -zene, -játék, -mese és kézműves tevékenység.

“Ezeket a programokat a pályázataink, támogatóink, határon túli és inneni partnerszervezeteink, partnereink, önkénteseink táncosaink és nem utolsó sorban családom nélkül nem tudtunk volna megvalósítani. Ez a díj, tehát mindannyiunké és azért kaptuk, hogy ebből újra és újra reményt és erőt meríthessünk a folytatáshoz.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy átvehettem ezt a kitüntetést. Úgy érzem, hogy ez egy olyan elismerés, ami azt mutatja, hogy az eddigi munkám nem volt hiábavaló.”

 

tundik_tamas_kituntestes

 

Hamarosan olvashatnak egy hosszabb portré-interjút Tündik Tamással arról, hogy milyen sikereket, eredményeket tudhat maga mögött a Gyepük Népe Alapítvány az elmúlt időben.

 

Gratulálunk!

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.