Tündik Tamást Táncház Éremmel tüntették ki

(Budaörs, 2016. április 6. – Budaörsi Infó) 2016. április 2-án a Táncháztalálkozó 2016 és az OTP közös díját vette át Tündik Tamás néptáncoktató, a Gyepük Népe Alapítvány és a budaörsi Szélrózsa néptáncegyüttes vezetője.

 

 

A díjhoz egy Táncház Érem és Emléklap tartozik, amit a Papp László Sportarénában adtak át.

Az érmén ez áll: Magyar táncház módszer.

Az emléklapon pedig a következő: A táncházmozgalom érdekében kifejtett sok évtizedes munkája elismeréseként.

Tündik Tamás elmondta, hogy szeretne köszönetet mondani első mesterének Timár Sándornak, aki elindította ezen az úton, valamint további mestereinek és nem utolsó sorban tanítványainak, akiktől a mai napig is sokat tanul.

 

tundik2

 

 

OTP Bank Táncház Díj 2016

 

A Táncháztalálkozó remek alkalmat kínál a népművészettel való megismerkedésre, akkor is, ha még nem volt lehetőségünk találkozni élőben a népzene és a néptánc magával ragadó élményével, hiszen az esemény kifejezett célja, hogy mindenki számára kedvet csináljon a táncházakhoz.

A Táncház Egyesület és az OTP Bank 2012-ben azzal a céllal hozta létre a díjat, hogy ezzel is elismerje azoknak a fiatal zenetanároknak, táncpedagósusoknak vagy tánctanítóknak a munkáját, akik jelenleg is azon dolgoznak, hogy az élő néphagyomány mind szélesebb tábor számára váljon elérhetővé.

Az OTP Bank Táncház Díjjal évente olyan népzenészek vagy néptáncosok munkáját ismerik el, akik aktív előadóművészként, oktatóként, gyűjtőként tevékenykednek, akik a táncházmozgalom kiemelkedő személyiségei.

 

Az eddigi díjazottak:

Busai Norbert (2012),
Kovács Norbert „Cimbi” (2013),
Draskóczy Lídia (2014),
Hahn-Kakas István (2015).

 

A díj alapítói 2016-ra elhatározták, hogy az OTP Bank jóvoltából az elismerés pénzösszegét 100 000 Ft-ról 500 000 Ft-ra emelik. A lehetséges jelöltek életkorának alsó határát 30 évben állapítják meg.

 

tundik5

 

Az ünnepélyes díjátadásra a XXXV. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár szombat esti gáláján, 2016. április 2-án, a Sportaréna nagyszínpadán került sor.

 

Gratulálunk!

 

2016. január 21-én, a Magyar Kultúra Napján állami kitüntetést is, jelesül Csokonai Vitéz Mihály Alkotói Díjat kapott Tündik Tamás.

 

(Budaörsi Infó/Fotó: Tündik Tamás)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.