Az áruház fogadott fel biztonsági szolgálatot, ők találták meg a budaörsi bombafenyegetőt

(Budaörs, 2016. május 25. – Budaörsi Infó) 2016. május 21-én elfogták a 22 éves budapesti Sz. Domonkost, aki a budaörsi áruházak ellen elkövetett bombafenyegetésekkel és budaörsi nyaralók felgyújtásával gyanúsítanak. A mai képviselő-testületi ülésen további részletek derültek ki.

 

 

2016. május 25-én reggel 8:30 kor kezdte meg testületi ülését a képviselő-testület.

Gáspár Béla, a Fidesz önkormányzati képviselője élt az interpelláció adta lehetőségével és ismételten kérte, hogy a Törökugrató Polgárőrség is kapjon támogatást, hisz elmondása szerint, a budaörsi áruházakat bombával fenyegető gyanúsított elfogásában a rendőrség és a polgárőrség, közel 100 fő vett részt. Így azt kéri, hogy a képviselő-testület külön támogassa mindkét budaörsi polgárőr egyesületet.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere válaszában elmondta, hogy az elkövető elfogásában az Auchan áruház által megbízott biztonsági szolgálatnak volt hangsúlyos szerepe.

Az áruház felfogadott ugyanis egy biztonsági szolgálatot, amelynek az emberei a telefonfülkék megfigyelésének köszönhetően együtt tudtak működni a rendőrséggel, és amikor a gyanúsított ismét bombariadóval fenyegetett egy Maros utcai telefonfülkéből, akkor felhívták a rendőrséget, és a személyleírás segítségével sikerült elfogni az elkövetőt.

A polgármester hangsúlyozta, hogy az önkormányzat támogatja a polgárőrségeket 6 millió forinttal, hogy a Törökugrató Polgárőrség is részesüljön ebből a támogatásból csupán annyi szükséges, hogy együttműködjenek a Budaörsi Kiemelten Közhasznú Polgárőr Egyesülettel.

A polgármester felfedte azt is, hogy a Budaörs Fesztiválon is volt bombafenyegetés.

Galuska-Tomsits László r. ezredes, kapitányságvezető a képviselő-testületen beszámolójában elmondta, hogy az elmúlt másfél évben rengeteg erőt és energiát öltek abba, hogy megtalálják a frankhegyi gyújtogatót.

Több szakemberrel is konzultáltak az elmúlt időben és mindegyikük véleménye az volt, hogy a megoldás nem a térfigyelőrendszer kiépítése lenne a Frankhegyen.

Elmondása szerint két és fél évnyi munka, 28 helyszíni szemle és 62 tanú kihallgatása történt meg az üggyel kapcsolatban. Egyik alkalommal közel jártak a sikerhez, de az egyik országos hírportálon idő előtt megjelent információk miatt meghiúsult.

“Az életem egyik legnagyobb öröme, hogy az elkövető immár a vendégszeretetünket élvezi.” – mondta el.

Hozzátette, városunk nem nevezhető bűnös városnak, mint ahogy az megjelent néhány fórumon, hisz a magas bűncselekmények száma a Budaörs területén lévő áruházakkal kapcsolatos bűncselekményeknek köszönhető.

2015-ben az eddigi legkevesebb bűncselekményt követték el, amióta működik a Budaörsi Rendőrkapitányság, 1989 óta. Elmondása szerint ez egy sikerév.

Megerősítette, hogy szerinte biztos, hogy az elfogott gyanúsított az igazi bombafenyegető és gyújtogató.

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.