Elfogták a budaörsi bombafenyegetőt, gyújtogatásokat is elismert

(Budaörs, 2016. május 21. – Budaörsi Infó) Budaörsi áruházak ellen elkövetett bombafenyegetésekkel és budaörsi nyaralók felgyújtásával gyanúsítanak egy 22 éves, budapesti fiatalembert, Sz. Domonkost, akit pénteken fogtak el egy budapesti, XII. kerülteti nyilvános telefonfülke közelében – közölte a BRFK.

 

A BRFK 100 fős nyomozócsoportja elfogta azt a férfit, aki három hónap alatt 11 alkalommal fenyegetőzött robbantással, valamint két év alatt feltehetően számos alkalommal gyújtott fel budaörsi nyaralókat.

A 22 éves fiatalembert egy budapesti nyilvános telefonfülke közelében fogták el – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kiemelt ügyek főosztálya bűnügyi támogató osztályának vezetője szombati budapesti sajtótájékoztatóján. 

 

budaorsi_bombafenyegeto_gyujtogato_brfk4_2016maj21

 

A férfi elfogása előtt egy hegyvidéki telefonfülkéből újabb fenyegető telefonhívást intézett a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába, majd futva elhagyta a fülkét. A fővárosi rendőrök a helyszín közelében elfogták, előállították és őrizetbe vették őt.

 

budaorsi_bombafenyegeto_gyujtogato_brfk2_2016maj21

 

Sulyok Viktor elmondta: a budapesti fiatalember a gyanú szerint február óta tizenegyszer fenyegetett meg budaörsi áruházakat. Az ügy felderítésére száztagú nyomozócsoportot hozott létre a BRFK, munkájuk eredményeként sikerült elfogni a gyanúsítottat, miután pénteken ismét fenyegetőzött.

    Az ügyben több száz embert hallgattak meg, háromszázötven bűnjelet foglaltak le.

 

budaorsi_bombafenyegeto_gyujtogato_brfk1_2016maj21

 

    A gyanúsított kihallgatásán elismerte a fenyegetéseket, és elmondta azt is, hogy Budaörsön az elmúlt két évben több nyaralót is felgyújtott. Ezt a gyanút alátámasztják a házkutatáson lefoglalt bizonyítékok – mondta Sulyok Vilmos.

    Az osztályvezető az MTI kérdésére azt felelte, hogy van elképzelésük arról, mi motiválta a fiatalembert, ám a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem mondott többet.

    Az elmúlt két évben 49 nyaralógyújtogatás ügyében indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen, és vizsgálják, hogy hány eset köthető ehhez a fiatalemberhez – közölte.

Május ötödikén beszámoltunk arról a nagyszabású rendőri akcióról, amikor a HÉV-ről szállítottak le embereket az Aquincumnál, itt is ezt a fiatalembert keresték egy telefonfülke környékén, de ekkor még nem sikerült elkapni.

 

budaorsi_bombafenyegeto_gyujtogato_brfk3_2016maj21

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.