Sajtótájékoztató a testületi ülés után

(Budaörs, 2016. május 25. – Budaörsi Infó) 2016. május 25-én ülésezett a képviselő-testület. Több fontos ügyben hoztak döntést a képviselők, ezek közül cikkünkben a Lévai u. 31. Gyermekorvosi rendelő és Védőnői Szolgálat által használt helyiségcsoport felújításával kapcsolatban olvashatnak.

 

 

A felújítással kapcsolatos előterjesztésben olvasható, hogy a korábban megadott előzetes tervezői költségbecslések pontosítása és a végleges dokumentációk elkészítése megtörtént, így ennek ismeretében a teljes körű felújítás várható költsége 38.095.895.- Ft.

A Gyermekorvosi rendelő, valamint a Védőnői Szolgálat által használt helyiségcsoport felújítására az önkormányzat szándékában áll pályázatot benyújtani a helyi önkormányzatokért felelős miniszter az államháztartásért felelős miniszterrel közösen meghirdetett Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések 2016 támogatására pályázatán, azon belül a kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények fejlesztésére, felújítására, egészségügyi alapellátást szolgáló épület vagy helyiség fejlesztésére, felújítására.

A pályázaton elnyerhető támogatás mértéke 50%, de maximum 30 M Ft lehet.

A képviselő-testület megszavazta a fejlesztések támogatását és a szükséges pénzeszközök rendelkezésre bocsátását.

A testületi ülést követően a helyi Fidesz képviselői jelezték szerkesztőségünk munkatársának a helyszínen, hogy a 35-ös napirendi ponttal kapcsolatban sajtótájkoztatót kívánnak tartani.

 

A napirenddel kapcsolatos X/1614 – /2016. ügyiratszámú Budaörs Város Polgármesterének sürgősségi előterjesztés részletes leírásának megtekintéséhez kattintsanak ide.

 

Kapitány Gábor, a budaörsi KDNP elnöke a testületi ülés után tartott rögtönzött sajtótájékoztatón elmondta, hogy eljutottak arra a pontra, hogy a KDNP város-statégiai tervei közül meg tud valósulni egy olyan kiemelt cél, ami az egészségügy fejlesztésével kapcsolatos, ami a Lévai utcában lévő gyermekorvosi rendelő felújítását jelenti.

“Egy hosszú évek óta húzódó javítási problémáról beszélünk, ami ilyen-olyan okokból nem valósult meg. Részben történtek fejlesztések, de a komplex felújítása nem történt meg az intézménynek.

Most eljutottunk arra a pontra, hogy a februári előterjesztésünk alapján az önkormányzat készített egy olyan előterjesztést, ami ezt a konkrét felújítást elhelyezi valamilyen módon a felújítási és fejlesztési programban.

Igaz, nem abban az elképzelésben, mint ahogy mi gondoltuk, hogy a szabad pénzmaradvány felosztásánál erre a felújításra sor kerülhet. Egy pályázati programba illesztik majd be, és pályázati forrásból fogják megvalósítani a fejlesztést önkormányzati önerő segítségével.

Örülünk, hogy egy olyan pontról is be tudtunk számolni, amivel sikert tudtunk elérni, a saját stratégiai programunk alapján.

Fontos arról tájékoztatni a lakosokat, hogy ebben a helyzetben, amiben most van a jobboldal, amikor kevés képviselővel tudjuk magunkat képviseltetni a testületben, akkor is el tudunk érni olyan eredményeket, ami a város számára, az emberek számára fontos lépések lehetnek.”

 

A felújítást a mai képviselő-testületi felhatalmazás alapján az Önkormányzat pályázat útján próbálja meg megvalósítani. Részletek az előterjesztésből a fenti linken.

A helyi jobboldali szervezetek az általuk is támogatott közös cél érdekében remélhetőleg lobbizni fognak a minisztériumi pályázat elnyerése érdekében.

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.