Sárközi Edina nyerte meg az első budaörsi “Ki mit tud?”-ot

(Budaörs, 2016. március 13. – Budaörsi Infó) A TEEKE ebben az évben „Ki mit tesz Budaörs sokszínű kultúrájáért” címmel ki mit tud vetélkedőt szervezett. 2016. május 11-én volt az elődöntő, a legjobbak pedig másnap, május 12-én mutathatták meg a nagyérdeműnek, hogy ki mit tud. Közösségi oldalunkon nézzék meg az eseményen készült teljes fotógalériánkat is.

 

 

A zsűri elnöke Lukáts Andor Kossuth-díjas magyar színész és rendező, egyetemi tanár, érdemes művész, felajánlott a versenyzőknek, hogy szívesen segíti a munkájukat a későbbiekben is. A “Ki mit tud?”-ot a Tegyünk Együtt Egymásért Egyesület (TEEKE) szervezte.

A gálát Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy TEEKE névválasztás nagyon jó döntés volt az egyesület részéről és örülne, ha ez a filozófia eljutna a köztudatba is, hogy tegyünk együtt egymásért.

 

16_05_12_kimittud_gala_dijkioszto2

 

 

“… Szerintem ma Magyarországon a tegyünk mindannyian egymás ellen jobban átitatja a társadalmat és a közéletet. Milyen jó volna, ha nem csak helyi szinten, hanem országos és globális szinten is tennénk egymásért, ha mindenki odafigyelne a másikra egy kicsit.

Szerintem nagyon jó ötlet volt ez a Ki mit tud, és remélem hogy folytatódik majd.

Az, hogy egy Kossuth-díjas színművész lett a zsűri elnöke egy rangot adott a versenynek. Gratulálok a szervezőknek! …”

 

Lukáts Andor a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a versenyzők zsűrizése egyénileg történt, semmit nem beszéltek meg előre a zsűritagok.

 

16_05_12_kimittud_gala_dijkioszto12

Lukáts Andor

 

“Én a magam részéről a pillanatra bíztam magam, amit akkor ott láttam és éreztem, én aszerint adtam pontokat.

Azt láttam és hallottam, hogy van egy két nagyon érdekes tehetség a versenyzők között. Nagyszerű hangokat lehetett hallani.

Összességében nagyon izgalmas volt.

Az első helyezett hölgynek meg csak azt tudom mondani, hogy ezt a pályát folytatnia kell. Egy erős személyiség, és amikor elkezd játszani akkor megszépül. Szinte érzem az erejét ennek a lánynak, amikor elkezd énekelni.”

 

A gálaesten 8 műsorszámot tekinthettek meg az érdeklődők. A közönség szájtátva nézte a remek produkciókat. Zene, tánc és humor. Minden ami egy kiváló esti programhoz kell, az együtt volt.

 

16_05_12_kimittud_gala_dijkioszto6

 

Egerszegi Magdolna, a TEEKE elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy azért szervezte meg ezt a versenyt, mert legjobb tudomása szerint, minden van és volt már Budaörsön, de “Ki mit tud?” még nem.

 

16_05_12_kimittud_gala_dijkioszto14

Egerszegi Magdolna

 

“Mivel az egyesületünknek az a célja, hogy tegyünk együtt egymásért, ezért úgy gondoltam, hogy azokért is tenni kell, akik nem jutnak a színpadhoz. Mi lehetőséget biztosítottunk számukra, és fantasztikus produkciókat láthattunk.

Szerintem, ha megszokják a budaörsiek, és hagyományt tudunk teremteni ebből a programból, akkor évről évre mindig egyre többen fognak bátorságot érezni, hogy színpadra lépjenek.

Jövőre is szeretnénk megrendezni ezt a vetélkedőt, de valószínűleg ősszel.”

 

 

A verseny győztesei

 

1. helyezett: Sárközi Edina – ének, gitár

2. helyezett: Raschek Zsófia – zongora

3. helyezett: Lakatos Sarolta és Dénes Patrícia – kortárs táncok

 

A Ki mit tud résztvevői az est végén egy oklvelet vehettek át a TEEKE elnökétől. A legjobb nyolc versenyző ajándék csomagot  kapott, és megjelenési lehetőséget a Budaörsi Infóban. Mindegyikükkel egy porté interjú készül majd újságunk számára, hogy bemutathassuk őket a nagyközönségnek. Az első helyezett pedig ajándékcsomagot, megjelenést a Budaörsi Infó nyomtaottt újságjában, és egy videó klipet nyert.

 

A fellépők

 

16_05_12_kimittud_gala_dijkioszto1

16_05_12_kimittud_gala_dijkioszto3

16_05_12_kimittud_gala_dijkioszto4

16_05_12_kimittud_gala_dijkioszto5

16_05_12_kimittud_gala_dijkioszto6

16_05_12_kimittud_gala_dijkioszto7

16_05_12_kimittud_gala_dijkioszto8

16_05_12_kimittud_gala_dijkioszto9

16_05_12_kimittud_gala_dijkioszto10

16_05_12_kimittud_gala_dijkioszto11

 

Az est zárásaként a győztes Sárközi Edina, a Budaörsi Tanoda énekesével duóban, egy közös dallal búcsúzott a közönségtől.

 

16_05_12_kimittud_gala_dijkioszto13

 

 

Gratulálunk a résztvevőknek!

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.