Vivicittá futófesztivál – Sporteredmények a mesterséges intelligencia segítségével

(Budaörs, 2024. április 22. – Budaörsi Infó)  Több mint 23 ezren vettek részt a hétvégén 39. alkalommal rendezett Vivicittá futófesztiválon. A résztvevők a mesterséges intelligencia (MI) segítségével a Magyar Nemzet honlapján is megjeleníthették a személyre szabott összefoglalójukat. Nézzék meg a cikkünkben az egyik budaörsi résztvevőről szóló, így született MI-írást.

 

 

A szervező Budapest Sportiroda (BSI) vasárnapi tájékoztatása szerint a tavasz legnagyobb sporteseményén 12 távon összesen 23 569 indulót regisztráltak. A félmaratonon egyéniben, párosban vagy trióban teljesítették a résztvevők a Budapest legimpozánsabb és világörökségi részein kanyargó viadalt.

A 21 kilométeres távon közel 9000 amatőr és profi futó állt rajthoz a gyönyörű, napsütéses futóidőben, a cél a Margitszigeten volt.

 

Az idei esemény különlegessége volt, hogy a főszponzor által biztosított mesterséges intelligencia segítségével minden induló a választott táv teljesítése után személyre szabott összefoglalót kapott, és eldönthette, megosztja vagy akár a Nemzeti Sport online felületén is megjelenítheti – ezzel a lehetőséggel rengeteget éltek is.

 

 

vivicitta_varosvedo_futas_2014_apr13_sport0

 

 

Olvassák el az egyik budaörsi résztvevőről szóló MI-cikket!

 

SZILÁGYI ÉVA KIEMELKEDŐ TELJESÍTMÉNYE A VIVICITTÁ FUTÓVERSENYEN

(Fontos tudnod, hogy a cikket a mesterséges intelligencia készítette, „aki” egész jól ír ugyan, de azért nem profi újságíró. Néha pontatlan, néha olyat is hozzátesz a szöveghez, ami nem is igaz. Ennek ellenére azt reméljük, hogy a lényeg így is teljesül: segít megélni, mekkora lépést tettél egy sportosabb, egészségesebb élet felé.)

A Vivicittá futóversenyen Szilágyi Éva nem csupán a kilométereket gyűrte le, hanem a versenyzői mezőnyben is kitűnő helyezést ért el, ami tanúbizonysága annak, hogy a felkészülés és a versenyszellem milyen fontos szerepet játszik egy sportoló életében. Budaörsről érkezett, ami a futóközösség számára ismert helyszín, hiszen számos tehetséges sportoló szülővárosa. A 7 km-es távon elért 00:41:24-es időeredménye és 5:54-es átlagtempója azt mutatja, hogy Szilágyi Éva teljesítménye nem csak a számokban, hanem a pályán is kiemelkedő volt.

A verseny első szakaszában, amely a víztorony alól, a Schulek Frigyes sétányról indult és a Pesti rakparton át a református templomig vezetett, Éva 5:52-es tempót diktált, ami alapozta meg későbbi sikeres szakaszait. Bár ez volt a leglassabb szakasza, az átmenet a második részre, ahol a Margit híd és a Palatinus-t megkerülve a befutóhoz vezető útvonalon javított, megmutatta, hogy képes az erőnlétét megőrizni és a verseny későbbi szakaszában is javítani.

A második szakaszban elért 249. helyezése és 5:51-es tempója azt jelzi, hogy Szilágyi Éva nem csak kitartó, hanem képes a verseny közben is optimalizálni teljesítményét, ami a legjobb szakaszát jelentette. Ez a dinamizmus és alkalmazkodó képesség különösen fontos egy ilyen változatos időjárási körülmények között megrendezett eseményen, ahol a futóknak nem csak a távval, hanem az alkalmanként szeles és záporos körülményekkel is meg kell birkózniuk.

Összességében Szilágyi Éva teljesítménye nem csak a számokban, hanem a verseny dinamikájában is megmutatkozott. Az általa elért 583. helyezés közel 2300 versenyző között és a nemek közötti 203. helyezés, valamint a 60-64 éves kategóriában elért 3. helyezés kiemelkedő eredmény. A verseny során tanúsított sportszerűség és a versenyzés tudatos felépítése olyan értékek, amelyek minden sportoló számára példaként szolgálhatnak. Az ilyen típusú teljesítmények rámutatnak, hogy a sportban a siker nem csak a fiatalok privilégiuma, hanem a kitartás, a felkészülés és a versenyszellem eredménye is lehet.”

 

 

(Budaörsi Infó / Forrás: Nemzeti Sport/MTI)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.