Hamis bankkártyákat használt

A budaörsi rendőrök egy 33 éves fővárosi férfit fogtak el. A Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 33 éves külföldi férfi ellen.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2016. május 2-án 13 óra körüli időben – egy budaörsi dohányboltban – hamis bankkártyával próbált meg fizetni, ezért az eladó értesítette a rendőrséget.

A budaörsi járőrök a férfit a bolt közelében megtalálták, aki a rendőrök láttán megpróbált elfutni a helyszínről. Az egyik járőr utolérte és elfogta, majd a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették a 33 éves fővárosi lakost, aki menekülés közben a hamis bankkártyákkal teli pénztárcáját egy udvarra dobta be. A tárcát a rendőrök megtaláltak és lefoglaltak.

 

Az eljárás során beszerzett adatok szerint a külföldi férfi 2015. december 15. és 2016. május 2. közötti időszakban 10 alkalommal eredményesen használt fizetésre hamis bankkártyákat. A fizetés 19 alkalommal meghiúsult. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetésével több, mint 2,5 millió forint kárt okozott.

 

Az illetékes bíróság 2016. május 5-én elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

N3700433

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.