Női kézilabda NB I – Öröm, könnyek, vastaps Budaörsön!

Rémálomnak indult, de hihetetlen élménnyel gazdagodott az, aki szerdán kilátogatott a budaörsi Sportcsarnokba. Csapatunk a Békésccsabával találkozott a rájátszásban a 9-12. helyért.

 

 

Az első félidőben úgy látszott, eldől a mérkőzés. Lányaink sok hibát vétettek mind támadásban, mind védekezésben. Pontatlanságaikat pedig kihasználta a vendég együttes és a félidő végéig tudta is tartani, 3 gólos előnyét.

A második játékrészt viszont lehengerlő erőbedobással kezdték a lányaink. Pár perc alatt kiegyenlítették az eredményt, majd szépen lassan átvették a vezetést. A véghajrá idegőrlő perceiben fej-fej mellett haladtak a csapatok.

Az utolsó másodperceket már pattanásig feszült idegekkel, lélegzet visszafojtva nézte valamennyi szurkoló, hiszen csak 1 gólos előnyben volt csapatunk, a labda pedig az ellenfélnél. Lányainak azonban nem remegett meg a keze és sikerült kivédekezni a csabaiak utolsó támadását is.

Mihály Attila szerint, a pontokon túl, mindenki lelkének jól jött a mai győzelem:

„Szépen sikerült a hazai búcsú: gyenge kezdés után vissza tudtunk kapaszkodni és izgalmas végjátékban itthon tartottuk a pontokat. Egységes védekezéssel elbizonytalanítottuk a vendégek átlövőit, támadásban pedig volt türelmünk helyzetig játszani. Minden győzelem jól jön, de ez a mai különösen jót tett, játékosnak, szurkolónak, edzőnek egyaránt. „

Györkös Rebeka, a mérkőzés legjobb játékosa elárulta, hogy a búcsúzó társaik miatt is szerették volna megnyerni a mérkőzést:

„Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy szerettük volna. Az első félidő közepére összeállt a védekezésünk, ennek köszönhetően gyors gólokat tudtunk szerezni és elkezdtük a felzárkózást. A második félidőben még nagyobb elánnal küzdöttünk, esélyt sem adva az ellenfélnek. Szerettük volna győztes meccsel búcsúztatni a távozó játékosokat és örülök, hogy egy ilyen hangulatú összecsapással köszönhettük meg nekik az éveket.”

A mai napon, a budaörsi szurkolók, játékosok, családtagok és dolgozók szemében könny csillant fel. Egyrészről örömkönny, hiszen egy fenomenális hangulatú mérkőzésen sikerült pontot szerezniük a lányoknak, a szezon utolsó hazai összecsapásán. Másrészről a szomorúság könnyei, hiszen utoljára lépett pályára Budaörsön, az igazi „aranycsapat”. Az a csapat, akik kivívták a jogot a klubnak, a városnak az első osztályú szereplésre. Ezek a lányok szerettették meg velünk a kézilabdát, ők írták fel Budaörs városát a kézilabdázás térképére, ők azok, akik hozzánk mindig hazajöhetnek.

 

K&H Női Kézilabda Liga, rájátszás a 9-12. helyért:

Budaörs – Eubililty Group Békéscsabai ENKSE 28:27 (14:17)

Andrási, Györkös (kapusok), Földes K. 9(2), Ivanics 5, Szabadfi 4, Földes V. 3(2), Zsigmond, Karalyos, Hatala 2-2, Szabó, Bárdi, Kamuti

 

bsc_gyozelem3

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.