Állatmentor program – Öcsi a celEB

(Budaörs, 2015. október 09. – Budaörsi Infó/MSE) Állatmentor programunk tovább folytatódik. A hónap sztárja Öcsi, a különleges celEB. Fajtáját tekintve “kertaljaiverteli” fajta, hét éves, kistestű és csupa szeretet. Ő nem rabszolgát keres magának, hanem egy társat, aki mellé le lehet kucorodni és némán nézni, hogy múlnak el az órák.

 

 

Öcsi körülbelül egy éve került be a Budaörsi Állatmenhelyre. A gazdija ideiglenesen hagyta a gondozóknál, amíg orvosi kezelésre kellett járnia. Viszont a kezelések nem jártak sikerrel, így a gazdi már többet nem tudott visszajönni a kutyusáért.

 

budaorsiallatmehely_mentor_ocsi (3)

 

Amikor Öcsi megtudta, hogy a Budaörsi Infó milyen akcióba kezdett, felcsillant az ő szemében is a remény. Oké, hogy kutyahűség, viszont már elérkezett az idő, hogy egy új gazdinak mutassa meg, hogy milyen ragaszkodó is tud lenni.

 

budaorsiallatmehely_mentor_ocsi (2)

 

Mivel október hónapban volt az Állatok Világnapja, ezért a Városi Ifjúsági Klubban a Budaörsi Menhely árváiról készült fotók kerültek kiállításra. A menhelyen ment már erről a pletyka négylábú körökben, de Öcsi nem az a hiszékeny fajta, gondolta megnézni magának, hogy kik voltak azok a szerencsés sorstársai, akiket megcsodálhat a nagyközönség.

 

budaorsiallatmenhely_ocsi3

 

Milyen sok négylábú várja még, hogy valaki meglássa bennük a társat – gondolta magában Öcsi.

Mi több, ezek itt olyan úri ficsúrnak is tűnnek. Belőtt szőrrel, felálló fülekkel, meg cukin kilógó nyelvvel. Hogy vehetném én fel ezekkel a versenyt? A szőröm rozsdás, a fülem kajla…

 

budaorsiallatmenhely_ocsi6

 

A múlt hónapban, még annak a “babonafekete” Kitty macskának is találtak gazdát, nem hinném, hogy én alacsonyabb rendű lennék a ranglétrán, mint egy alig egy kilós nyávogó, aki belecsöppent a Stroganoff bélszínragu, halászlé-harcsával töltött ravioli, citrommirtuszos konfitált sertéskaraj vagy a borjúgombóc világába… Neki beütött a Kánaán: egy séf gazdi, természetesen egy csomó lazaccal és a legkülönlegesebb finomságokkal, plusz egy másik macska, plüss párnának.

Nekem nincsenek ilyen extra igényeim, és nehezebb is vagyok mint az a macska, legalább 5 kilót nyomok egy jobb ebéd után. Na jó, igazság szerint 10 kiló vagyok. Minél nagyobb egy négylábú szerintem annál jobban lehet szeretni. Na jó… nem vagyok egy bernáthegyi, de hogy még egy macska is előbb találjon gazdát, mint én, ez tarthatatlan…

 

budaorsiallatmehely_mentor_ocsi (2)

 

Hogy én milyen gazdit szeretnék? Lehet fekete, barna, szőke vagy vörös hajú, alacsony vagy magas, kövér vagy vékony, nő vagy férfi esetleg gyerek is. Lehet tűzoltó vagy katona, esetleg vadakat terelő juhász vagy bármi más is, csak ne kössön egy fához, hanem a szeretetével láncoljon magához.

Szóval gazdi, ha magadra ismertél jelentkezz kérlek, nagyon várlak a Menhelyen. Nem rossz hely ez, de tudod én olyan magamnak való fajta vagyok, nem bírom a nyüzsgést, meg ez a csomó csajkutya is kiakaszt. Amúgy se tudnék mit kezdeni velük, akkor meg mit ugatnak itt a fülembe.

 

budaorsiallatmenhely_ocsi

 

Öcsi nem akarta a véletlenre bízni a legmegfelelőbb gazdi megtalálását, így a legmagasabb szinten is megpróbált ügyintézni… Meglátjuk, hogy sikerült-e neki.

 

budaorsiallatmenhely_ocsi7

budaorsiallatmenhely_ocsi8

 

Várjuk a gazdijelöltek jelentkezését a budaorsiinfo@gmail.com e-mail címen, vagy a Budaörsi Állatmenhely Facebook oldalán.

 

(Budaörsi Infó/MSE)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.