A hónap tehetsége: Széles Gréta

(Budaörs, 2015. október 7.  – Budaörsi Infó) Sorozatunkat tovább folytatva bemutatjuk önöknek október hónap budaörsi tehetségét, Széles Grétát. Fotókiállításának megnyitója a Városi Ifjúsági Klubban 2015. október 4-én volt, így most egy hónapon keresztül megtekinthetik fotóit a Klub falán.

 

 

Széles Gréta 17 éves és a Budai Középiskolába jár, angol nyelvi előkészítő osztályba. A Budaörsi Infónak elmondta, hogy egy éve foglalkozik aktívabban fotózással.
“Azóta érdekel jobban a fotózás amióta édesanyámmal elkezdtünk önkénteskedni a Budaörsi Állatmenhelyen. Anyukám képzett fotós és ő vett rá arra, hogy elkezdjek foglalkozni a fotózással.”

 

Mi az a mit a legjobban szeretsz fotózni?

“Az állatokat. Általában az állatokat nem tudod beállítani vagy megmondani nekik, hogy így vagy úgy helyezkedjenek el. Tehát őket sokkal nehezebb fotózni mint a növényeket, a tárgyakat, a tájakat vagy az embereket, ezért az állatok esetében a pillanatot kell megragadni.”

 

A fotókiállításod témája is az állatok lettek?

“Igen, a menhelyi állatok a kiállításom témája. A célom pedig az, hogy népszerűsíteni tudjam a Budaörsi Állatmenhelyet. Az összes kiállított kép az ottani önkénteskedésem során készült. Ösztönözni szeretném az embereket arra, hogy segítsék az állatokat akár a Budaörsi Állatmenhelyen akár máshol és, hogy ne tenyésztőktől vásároljanak kutyákat, macskákat, hanem tegyék jobbá egy menhelyi állat életét, fogadjanak örökbe! Ha legalább egy állat gazdára talál a fotóim által, már megérte a munkám.”

 

szeles__greta_fotoja2

 

Mi az amit szeretsz a fotózásban? Miért ajánlanád másnak?

“A legjobban azt szeretem benne, hogy megtudom ragadni a pillanatokat és ezeket a pillanatokat másokkal is megoszthatom. Pontosan ezért ajánlom mindenkinek!”

 

Édesanyádon kívül volt másik mestered is, aki a fotózásra tanít vagy tanított?

“Mindent anyukámtól tanultam és még mindig tanulok. Ő mindig ott van velem amikor a menhelyen fotózok, sokat segít abban, hogy jó képeket készítsek.”

 

szeles__greta_fotoja

 

Milyen távlati terveid vannak?

“Előttem áll még az érettségi, és azután mint a generációm túlnyomó része, külföldön szeretném folytatni a tanulmányaimat. A fotózás csak hobbi maradna, de kitudja milyen fordulatot vesz az életem az érettségi után…”

 

Volt már kiállításod? Nyertél esetleg már díjat a fotóiddal?

“Nem, egyik sem, még csak egy éve kezdtem el ezt a hobbit és főként magam miatt és az állatok miatt csinálom, nem az elismerésért.”

 
Széles Gréta

Széles Gréta

Sok sikert kívánunk!

Széles Gréta fotóit a Városi Ifjúsági Klubban egy hónapig tekinthetik meg.

 foto_kiallitas_allatok_ifjusagihaz
(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.