Gépkocsikból loptak

A budaörsi nyomozók vádemelési javaslattal befejezték a nyomozást. A Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytatott lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt J. Zoltán 43 éves és N. Róbert 46 éves budapesti lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 43 éves gyanúsított 2015. május 15-én 11 óra körüli időben egy budaörsi pakolóban álló gépjármű távirányítóval való lezárását egy elektronikus eszközzel blokkolta, majd az ennek következtében nyitva maradt jármű utasteréből eltulajdonított egy táskát a benne lévő készpénzzel és okmányokkal együtt. N. Róbert ez idő alatt egy gépkocsiban várakozott a társára és figyelt.

A két férfi 2015. május 26-án, majd két nappal később ezen a helyszínen ugyanezzel a módszerrel kinyitott két parkoló autót és az utastérből két laptopot és egyéb használati tárgyakat tulajdonított el.

A budaörsi rendőrök az utolsó bűncselekmény elkövetése során felfigyeltek a parkolóban gyanúsan viselkedő J. Zoltánra és társára, akiket 10 óra körüli időben elfogtak és a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállítottak, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették őket. Az illetékes bíróság 2015. május 29-én elrendelte mindkét férfi előzetes letartóztatását.
A gyanúsítottak ellen folytatott eljárást a nyomozóhatóság a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.