Te is megmentheted a forró autóba zárt kutyák életét!

Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire oda kell figyelnünk az állatok épségére is ebben a hőségben. Még mindig előfordul, hogy valaki bezárva hagyja kutyáját a pillanatok alatt felforrósodó autóban, de mit tehetünk, ha ilyen eset szemtanúi vagyunk?

 

Egy forró napon, 30 fokos melegben, akár 10 perc alatt 70 fokosra forrósodik az autó belseje, a kutya pedig akár perceken belül hőgutát kaphat, és elpusztulhat. Ha állatot találunk egy bezárt autóban, először próbáljuk meg felvenni a kapcsolatot az autó tulajdonosával. Ha parkolóban, bevásárlóközpontban vagyunk, azonnal értesítsük az ügyfélszolgálatot, és mondassuk be a kocsi rendszámát, hogy azonnal menjenek az autóhoz.

Ha erre nincs lehetőség, akkor próbáljuk meg a kocsi meglökésével, emelésével beindítani a riasztót, így figyelmeztethetjük a tulajdonost.

Ha így sem járunk sikerrel, készítsünk fényképeket, amin látszik az autóba bezárt állat és a kocsi rendszáma is. Mivel ezek személyes adatok, így csak akkor használhatjuk fel, ha bizonyítékként szükségünk lesz rá! Hívjunk rendészt, vagy rendőrt, de legalább egy tanút, és annak jelenlétében törjük be a kocsi egyik oldalsó ablakát.

Ha sikerült kimenteni az ebet, itassuk meg, próbáljuk meg lehűteni vízzel, nedves ruhával. Ha bágyadt és koordinációs problémákat észlelünk, azonnal vigyük állatorvoshoz!

Amennyiben  végszükségben, segítő szándékkal, az elvárható gondossággal és körültekintéssel, az állat életének megmentése érdekében járt el az illető személy és ellene, mégis, hatósági intézkedés, vagy feljelentés történik, a Vigyél Haza Alapítvány önkéntes jogi segítői ingyenes jogi segítséget nyújtanak!

 

(Forrás: Vigyél Haza Alapítvány)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.