Megkezdődött a női csapat felkészülése az NBI-es idényre Budaörsön

2015. július 13. hétfő. Történelmi dátum a Budaörsi Kézilabda Club életében. A felnőtt női csapat első NBI-es idényére készül. Az első összetartásra a régi jól ismert játékosok mellett néhány új lány is jelentkezett. Szabadfi Ágnes Siófokról igazol ide és Bíró Eszter DVSC) is Budaörsön kezdte a felkészülést. Az első edzést Kálóczi Imre Budaörs alpolgármestere, a Budaörsi Kézilabda Club társadalmi elnöke nyitotta meg. Jelen volt még a jól ismert szakmai stáb Neukum Tamás szakmai igazgató, Mihály Attila vezetőedző, Irina Sirina kapusedző és Ördög Gábor gyúró is.

 

A lányok arcán a várakozás és feszültség mellett az elszántság tükröződött, de félelemnek nyoma sem látszott. Pedig nagy feladat előtt áll a fiatal club, fiatal csapata (átlagéletkor: 22,45 év), helyt kell állnia a világ legerősebb és legkiegyensúlyozottabb kézilabda bajnokságában!

A fizikai felkészülés mellett sok fog múlni a pszichikai felkészítésen is, hiszen a világ legjobb klubcsapataival nyilvánvalóan nehéz lesz felvenni a versenyt. Nem is ez a célja a budaörsi gárdának, hanem a mezőnyhöz való felerősödéssel, tapasztalatszerzéssel együtt a mezőny második felével szemben kell kiharcolnia jobb helyezést. Bár a lányok nagyrésze bír NBI-es tapasztalattal, de meghatározó egyéniség nem került a csapatba, hiszen csak az utolsó fordulóban dőlt el a feljutás kérdése. Ami biztos, hogy a csapat magja évek óta együtt játszik és Csapatként fog küzdeni Budaörsért és a budaörsi szurkolókért.

A Budaörsi Kézilabda Club eddig is szép számú szimpatizánst tudhatott maga mellett, az NBI/B-s meccseken rendre 6-700 szurkoló segítette győzelemre csapatát, a rangadókon 1200-an is szurkoltak a csapatnak. Az első osztályban állandósítani szeretnék a budaörsi telt házat, ami elnézve a sorsolást már szeptemberben akár szűkösnek is bizonyulhat (Budaörs-Győri Audi ETO KC szeptember 27-i forduló).

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.