Új mentőautót és 7 millió forintos EKG-defibrillátort kap a Budaörsi Mentőállomás

(Budaörs, 2015. január 27. – Budaörsi Infó) 2015. január 20-án egy új mentő autó érkezett a Budaörsi Mentőállomásra, ami másnap már szolgálatba is állhatott, hogy megkönnyítse a mentők munkáját. A héten, csütörtökön pedig egy 7 millió forintos beruházás keretén belül új EKG-defibrillátort is kap az állomás. Az új eszközök magasabb színvonalú ellátást tesznek lehetővé a kistérség lakossága számára.

 

Nagy Gábor a Budaörsi Mentőállomás vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az Országos Mentőszolgálattól kapták az új járművet.

 

nagy_gabor_mento_allomas

Nagy Gábor

 

“Az új mentőautót a Közép Magyarországi régió szerezte be kormányzati támogatással.

Nagyon örülünk neki az állomáson, mert egyrészt erősebb, korszerűbb motorral rendelkezik, nagyobb hely van benne, másrészt komfortosabb futómű kialakítású és sokkal jobban berendezett.

Végre klimatizált beteg és utastérrel rendelkezik, ami a nyári időszakban nagymértékben megkönnyíti a munkavégzést. A többiekhez mérten Budaörsön volt a régióban legrégebben gépkocsifrissítés. A mentőautók többnyire 13 éves korukig lehetnek forgalomban. A legfiatalabb esetkocsink 9 éves, és van olyan autónk, ami több mint 460 ezer kilométert futott.”

 

mento_allomas2

 

A Budaörsi Mentőállomás két autóval látja el a kistérséget. Ebbe beletartoznak Budaörs, Törökbálint, Biatorbágy és Budakeszi egyes részei, ahol mintegy 65 000 ember él, ezen kívül a zsámbéki kistérség és a főváros ellátásába is rendszeresen bekapcsolódik a mentőállomás.

 

mento_allomas_mento_auto6

mento_allomas_mento_auto5

mento_allomas_mento_auto4

 

Az új mentőautóban egyenlőre nincs beépített GPS, viszont az előző évben a mentőállomás adományként kapott egy ilyen készüléket, így ez a probléma is megoldódott.

 

mento_allomas_mento_auto

 

A korszerűsítés azonban nem áll meg, hisz a Civilek Napja (február 1.) alkalmából, 2015. január 29-én 11 órakor a Budaörsi Mentőállomáson egy új EKG-defibrillátort is átadnak. A Roche Magyarország Kft. 2 millió forintos adományának és az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak köszönhetően egy 7 millió forint értékű új eszközre tehetnek szert a mentők.

 

orszagos_mentoszolgalat

 

”A Roche Magyarország Kft. felajánlott kétmillió forintot az Országos Mentőszolgálatnak, célzottan a Budaörs Mentőállomás eszközfejlesztésére.

Sokáig gondolkodtunk azon, hogy mi lenne az az eszköz, ami valóban érdemi fejlesztés lenne a Mentőállomás szempontjából, így esett a választás az Lp15 típusú készülékre. A jelenlegi 10 éves, ezért is nagyon örülünk, hogy egy sokkal modernebb eszköz kerül a tulajdonunkba.” – mondta el a Budaörsi Infónak Nagy Gábor.

 

mento_allomas

Természetesen a Budaörsi Infó is részt vesz majd az új EKG-defibrillátor hivatalos átadóján és beszámolunk Önöknek róla.

 

(Budaörsi Infó)

 

 

 

facebook:

1 Komment

  1. […] január 20-án egy új mentőautó is érkezett a Budaörsi Mentőállomásra, ami másnap már szolgálatba is állhatott, hogy megkönnyítse a budaörsi mentők […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.