Az ország egyik legkorszerűbb óvodakomplexumát adták át Budaörsön

(Budaörs, 2015. január 23. – Budaörsi Infó) Az új önkormányzati választási ciklusban első elkészült beruházásként a Kincskereső Óvoda egy új és egy felújított épületének átadására került sor 2015. január 22-én. Az összesen 403 millió forintos építkezés költségét az önkormányzat saját forrásból állta. A létrejött óvodakomplexum a város, sőt talán az ország egyik legkorszerűbb intézményévé vált.

 

2015. január 22-én ünnepélyes keretek között átadták a Kincskereső Óvoda új és felújított épületét. Beszédet mondott Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere és a kivitelező cég képviselője.

 

kincskereso_ovoda_avatas5

 

kincskereso_ovoda_avatas4

 

Az ovisok egy kis műsorral készültek a jeles alkalomra.

 

kincskereso_ovoda_avatas9

 

Az óvodabővítés a Budaörsön örvendetesen gyarapodó gyereklétszám, és a három éves kortól kötelező óvodáztatás miatt vált szükségessé.

A Kincskereső Óvoda területén bruttó 337 millió forintért egy vadonatúj épület jött létre, amelybe a tanév elején költöztek át a gyerekek, januárra pedig elkészült a régi épület felújítása is, mintegy 66 millió forint összköltségből. E két épület ünnepélyes átadására került sor 2015. január 22-én.

A négy csoportszobás, kétszintes új épület nettó hasznos alapterülete 941 nm, tégla falazatú, magas-tetős, cserépfedésű, és természetesen teljes mértékben akadálymentesített. Az épületben személyi és étellift működik, a tetőn napkollektorok, a kertben öntözőrendszer és a régi bejárathoz kapcsolódóan 8 parkolóhely. Elkészült egy nagy kapacitású melegítő konyha is.

Az új épületben helyet kapott egy tornaterem, titkársági, vezetői és nevelői szoba, szülői fogadó-fejlesztő, foglalkoztató, orvosi elkülönítő, ételszállító helyiség, teakonyha, szertár, raktár, dolgozói öltöző, mozgássérült WC, mosó-vasaló helyiség.

A felújított régi épületben két csoportszoba található, itt a nettó hasznos alapterület 183 nm. Szinte minden megújult ezen a helyen is, a nyílászáróktól, a hőszigetelésen át az épületgépészetig.

Az új épületben 4 csoport van, amelyek 25-25 fővel teljesen telítettek, míg a kisebb épületben két 15 fős csoport kapott helyet.

A most átadott épületekkel és az önkormányzat által támogatott családi napközikkel sikerült elérni, hogy Budaörsön minden gyerek óvodai férőhelyhez jusson.

 

kincskereso_ovoda_avatas7

 

kincskereso_ovoda_avatas3

 

kincskereso_ovoda_avatas10

 

kincskereso_ovoda_avatas8

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

1 Komment

  1. budaorsi szerint:

    Tényleg impozáns az óvoda és rekord idő alatt készült el, ami nem utolsó sorban annak is köszönhető, hogy 2013-ban nem volt tél… A szülők parkolását viszont meg kéne oldani, mivel az eddig megállni tilos Kossuth Lajos utcában, reggel és délutáni is, 100 m-es, vészvillogós autósorok nehezítik a forgalmat.

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.