A kultúra napját sporttal ünnepelték a Szent Benedekben

(Budaörs, 2015. január 23. – Budaörsi Infó) 2015. január 22-én, csütörtökön a Magyar kultúra napja alkalmából Nagy Tímea kétszeres egyéni olimpiai bajnok párbajtőrvívó tartott előadást a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Budaörsi tagintézményében.

 

 

Czuczor Gergely, az intézmény igazgatója a Budaörsi Infónak elmondta, hogy  az előadáson jelen volt a Magyar Vívószövetség főtitkára Polgár Pál úr és Györffy Katalin a TTC Gerevich Aladár Vívószakosztály edzője, aki a bencés diákokat is vívni tanítja.

 

szent_benedek_eloadas

 

“A Magyar kultúra napja alkalmából Nagy Tímea kétszeres egyéni olimpiai bajnok párbajtőrvívót hívtuk el, hogy a gyerekek megtapasztalják, milyen egy olimpiai bajnokkal találkozni és, hogy megoszthassa velük a tapasztalatait.

Ez a mai rendezvény rendhagyó volt, mert más iskolákban ezen a napon főként irodalmi alkotások bemutatásával ünnepelnek, viszont én úgy gondolom, hogy a gyerekeknek szükségük van egy kis változatosságra, és a sport is a kultúra fontos része. A budapesti tagintézmény diákjait is meghívtuk, akik szintén örömmel vettek részt az előadáson. Ezt követően pedig foci és kosárlabda meccseket játszottak.”

 

czuczorgergely2

Czuczor Gergely

 

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.