2014. december 20-a a helyi iparűzési adóelőleg kiegészítés határideje

A Polgármesteri Hivatal Adóirodája felhívja a Budaörs illetékességi terültén székhellyel, telephellyel rendelkező vállalkozások figyelmét, hogy az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (továbbiakban: Art.) 6. számú melléklet 4. bekezdés b) pontja alapján a társasági adóelőlegnek az adóévi várható fizetendő adó összegére történő kiegészítésére kötelezett vállalkozónak a helyi iparűzési adóelőleget a várható éves fizetendő adó összegére az adóév utolsó hónapjának 20. napjáig kell kiegészítenie. Az Art. 32. § (1) bekezdése alapján az adózónak a helyi iparűzési adóelőleg kiegészítés összegéről az önkormányzati adóhatóság által rendszeresített nyomtatványon a tárgyév utolsó hónapjának 20. napjáig kell bevallást tennie.

 

A feltöltési kötelezettség azokat a vállalkozásokat terheli, amelyek az adóévet megelőző adóévben 100 millió forint fölötti árbevételt realizáltak.

A befizetést Budaörs Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal 11784009-15390053-03540000 számú helyi iparűzési adó beszedési számlájára kell teljesíteni.

Ha az adózó az esedékességig az adóévi várható adó összegét nem fizeti meg legalább 90%-os mértékben, a befizetett adóelőleg és az adó 90%-ának különbözet után 20%-ig terjedő mulasztási bírságot fizet.

Az önkormányzati adóhatósága által rendszeresített nyomtatvány letölthető:

www.budaors.hu – ügyintézés – letölthető űrlapok – Helyi iparűzési adóelőleg kiegészítése

A bevallás az ÁNYK nyomtatványkitöltő programmal elektronikus úton is benyújtható.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.