A budaörsi 2. választókörzet önkormányzati képviselője – Simándi Szelim (BFE)

(Budaörs, 2014. október 16. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó Választási különszámában már olvashattak Simándi Szelimről, aki akkor arról beszélt nekünk, hogy szeretné, hogy az innovatív város képe jobban kidomborodjon és célként azt határozta meg, hogy Budaörs az országos gazdasági helyzettől függetlenül tudjon egy újabb gazdasági lendületet venni. A választások után ismét felkerestük és a Budaörs Fejlődéséért Egyesület elsöprő győzelméről, valamint saját eredményéről beszélgettünk vele.

 

Az 2014-es budaörsi önkormányzati választások sokak számára nagy meglepetést okoztak, hisz a Budaörs Fejlődéséért Egyesület elsöprő többséggel, mind a 10 választókörzetben győzött. A 2-es választókörzet képviselőjelöltje Simándi Szelim lett, aki maga mögé utasította Kálóczi Imrét (Fidesz-KDNP), Czinkos Árpádot (Jobbik), Tisza Zoltánt (független), Prágai Ilonát (Független) és Jelen Károlyt (független).

A szavazatok 46,9%-ával, vagyis 552 érvényes vokssal az idei évtől számított 5 éven keresztül így Simándi Szelim feladata, hogy körzetét építse és szépítse. A 2-es körzethez tartozik a Kisfaludy utcától keletre eső rész egészen a Liliom utcáig, és az Aradi utca vonala.

terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

 

Simándi Szelim a Budaörsi Infónak elmondta, hogy bár a kampányuk nagyon erős volt, azonban arra nem számítottak, hogy ilyen mértékű eredményt érnek el. Szorosabb eredményekre számítottak.

 

Mi lehetett a siker kulcsa?

„Szerintem nagyon fontos a képviselőjelöltek személye. Én például négy évvel ezelőtt is képviselőjelölt voltam. Sok évig a Kőhegy környékén éltem, ott is nőttem fel. Idén is próbáltam teljesen bejárni a körzetet. Természetesen Wittinghoff Tamás személyes teljesítménye az, ami a legtöbbet nyomott a latba, amire nyilván lehet építeni, és bízunk benne hogy az ő vezetésével tovább tud fejlődni a város.”

 

Melyek lesznek azok a feladatok, amelyeket elsőként szeretne megoldani a körzetében?

„Azt érzem, hogy sajnos az elmúlt évek során el lett hanyagolva ez a választókerület, sok tekintetben. Nagyon sok olyan kisebb-nagyobb problémával találkoztam, ami a város szempontjából apróság, de az ott élők számára nagyon fontos.

Ilyen például az, hogy a Dráva közben nincsen közvilágítás, pedig a villanyoszlopok ott vannak. Évek óta húzódik a Farkasréti út, a Nefelejcs utca, a Farkasréti utca és a Naphegy utca sarkán lévő kereszteződések problémája, ezek a kereszteződések nagyon balesetveszélyesek.”

 

Milyen tervei vannak most, hogy képviselő lett?
„Az elmúlt időszakban az Együtt pártnál dolgoztam, ezt megelőzően pedig iparfejlesztési innováció menedzsmenttel foglalkoztam, valamint még az egyetemi mesterképzésemből is hátravan valamennyi.

Azt mindenképpen szeretném befejezni. Június óta nem vagyok állásban, így a képviselőség lesz most a fő munkám. Szeretnék tovább tanulni, és további munkatapasztalatokat szerezni.

Sajnos sokszor azt  látjuk a magyar politikában, hogy sokan beleesnek abba a csapdába, hogy túlságosan fiatalon professzionális politikusok lesznek, aztán később nincsen mankójuk, nincsen más útjuk az életben és ezért görcsösen ragaszkodnak a hatalomhoz.

Én arra szeretnék törekedni, hogy a politika mellett mindig meglegyen egy olyan szakmám, egy olyan egzisztenciám, ami a politikától független. Így az ember nem kényszerülhet rossz kompromisszumokba”

 

Mit üzenne a budaörsieknek?

„Nagyon fontosnak tartom elmondani, hogy nagyon köszönjük a bizalmat, és hogy ehhez a nagyszerű eredményhez hozzásegítettek minket a budaörsiek. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy ennek a 2/3-os győzelemnek ne az legyen a vége, hogy a velünk kevésbé szimpatizálók hátrányt szenvedjenek.

Mi úgy gondoljuk, hogy a demokráciának az egy alapelve, hogy a többség, bármekkora is, nem nyomhatja el a kisebbséget, ezért az együttműködésre fogunk törekedni a továbbiakban is.

Budaörsnek van egy egyértelmű fejlődési iránya. Azt szeretnénk, és erre is kaptunk felhatalmazást, hogy ez folytatódhasson. Én azt remélem, hogy a következő öt évben, azt mindenképpen el tudjuk érni, hogy ne pártpolitikai csatározások legyenek a képviselőtestületben, a pártpolitika semennyire se korlátozhassa a város fejlődését.

Ez a csapat, ami most Wittinghoff Tamás vezetésével megnyerte  a választást, már a választások előtt túl tudott lépni az országos pártpolitikai kötődéseken, kompromisszumra tudott jutni, és mindenki egyértelművé tette, hogy még ha vannak is pártkötődések a csapatban, akkor is Budaörs az első.

Azt remélem, hogy ezzel a hittel tudunk dolgozni a város fejlődésének érdekében.”

 

Az önkormányzati képviselőket bemutató sorozatunk részeként, hamarosan egy hosszabb portré-interjút olvashatnak Simándi Szelimről portálunkon.

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.