TÖRÖK ISTVÁN: „Én szeretnék jó kapcsolatot ápolni, jól együttműködni a mindenkori kormányzattal.”

(Budaörs, 2014. október 6. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó nem kis fába vágta a fejszéjét. Úgy döntött, hogy a választások közeledtével felkeresi az összes képviselő-, illetve polgármesterjelöltet, és bemutatja az olvasóinak. A feladat nem csupán a jelöltek nagy létszáma miatt volt rendkívüli, hanem azért is, mert Budaörsön ehhez hasonló kezdeményezés még nem volt. Olvashattunk már jobb és bal oldali híreket a különböző médiákon keresztül, viszont minden oldallal egyszerre még senki sem foglalkozott. Mi megtettük. A választásokig folyamatosan olvashatják majd a portálunkon a jelöltekkel készült rövidebb vagy hosszabb interjúkat. A nyomtatott Választási különszámunkat október elején már Budaörs utcáin és intézményeiben is megtalálhatták. Kedves Olvasóink, kérjük önöket, hogy tájékozódjanak és választási döntéseiket megfontoltan hozzák meg, mert a városunk sorsa azok kezébe kerül, akiknek önök adják. Felelősségteljes választást kívánunk mindenkinek. 

 

TÖRÖK ISTVÁN: „Én szeretnék jó kapcsolatot ápolni, jól együttműködni a mindenkori kormányzattal.”

Fidesz-KDNP polgármesterjelölt

 

Milyen műszaki, beruházási problémákat érez Budaörsön, amelyeket a következő 5 évben megoldásra várnak?

Külön kell választani két dolgot. Egyrészt a város különféle műszaki tartalmú fejlesztéseit, itt gondolok például az intézmények felújítására, bővítésére, rendbetételére.

Örvendetes, hogy Budaörsön az országos trendekkel szemben nagyon magas a gyermeklétszám. Ezért azonban állandó problémát jelent a gyermekek óvodai, bölcsődei elhelyezése.

Ezeknek a fejlesztése állandó kihívást jelent számunkra, néha nehéz előre pontosan meghatározni, hogy ezt milyen igény szerint kell megtenni.

Vannak olyan intézményeink ahol azonnali beavatkozás szükséges. Ilyen például a Pagony óvoda. Ez az épület egy nagyon régi, rossz technológiával épült. Gyakorlatilag le kellene dózerolni, és teljesen újjáépíteni.

Talán nem annyira látszik problémaként a városban, de igen súlyos az Árpád utcai kisegítő iskola helyzete, ott összevont csoportokban tanulnak a gyerekek, a tanárok sokszor a folyosón kénytelen étkezni. Ez a tanuló kör az, akik különösen komoly gondoskodást igényelnek. Ebben mindenképpen változást szeretnénk elérni. Éves szinten 100 milliós nagyságrendű, amit felújításra költünk a már meglévő intézményeinknél, ez egy folyamatosan magunk előtt görgetett rendszeres költség.

Amiben komoly változást szeretne a képviselőcsoportunk és magam is elérni, és ehhez kérjük a választók bizalmát, mind polgármesterjelöltként, mind képviselőjelöltként, hogy egy olyan testületi többség alakuljon ki, ami a jelenlegi kormányzattal jó kapcsolatot tud ápolni és nem állandóan csatázik, hanem kihasználja azokat a gazdasági és egyéb lehetőségeket, amelyeket a kormány biztosítani tud egy város számára. Ehhez óhatatlanul szükséges informális kapcsolatok, személyes kapcsolatok, amit mi jó szívvel meg tudunk adni.

 

Ön szerint nyerhet, mint polgármester?

Úgy érzem, hogy nyerhető ez a verseny, mert ha nem így lenne, akkor nem is vállaltam volna a jelöltséget. Szeretnék egy békés, jó hangulatú várost, olyan várost ahol van egy „budaörsiség”-tudat, ahol a városlakók Budaörsöt magukénak érzik, és ha felmerül az a kérdés, hogy én mitől is budaörsi, akkor erre tudjon válaszolni.

Közösségteremtésben is gondolkodunk a városban, ami eddig nem nagyon történt meg. Vannak nagy rendezvényeink, a Budaörs Idesüss Napja és sok hasonló, de mégis hiányzik valami kohéziós erő a városból, amire én még a gyerekkoromból emlékszem, amikor még sokkal kisebb volt Budaörs. Az emberek között őszintébb, nyíltabb kapcsolat volt. A lakosság jó része kicserélődött illetve bővült az idők során. Én úgy érzem, hogy ez nem lehetetlen feladat. A Kamaraerdei választókerületben sikerült már ezt megoldani.

 

Mit üzenne a választópolgároknak, miért szavazzanak önre?

Ha egy polgármesternek van kritikai véleménye, azt ne napi szinten, az országos médiában hangsúlyozza, mert ezzel a saját városának árt, ugyanis egyre jobban eltávolítja a jelenleg aktuális kormányzati többségtől. Én szeretnék jó kapcsolatot ápolni, jól együttműködni a mindenkori kormányzattal, és ezt az együttműködést száz százalékig Budaörs fejlesztésére használni.

 

Milyen feladatok vannak Budaörsön, amelyek a következő 5 évben megoldásra várnak?

Az egyik kiemelten fontos probléma a közbiztonság kérdése. Elindítottuk a térfigyelő kamera programot. Mindenképp szeretnénk a budaörsi lakosok biztonságérzetét növelni. Ennek vannak szubjektív és objektív feltételei, ezt kiemelt fontosságúnak gondolom. Amit már biztosan nem szeretnénk, hogy nagy területigényű kereskedelmi, logisztikai és raktárközpontok kerüljenek Budaörsre, helyette inkább kutatás-fejlesztési, illetve olyan hozzáadott szellemi értéket tartalmazó vállalkozások, amik hasonlóan jó adóbevételt tudnak teremteni. Amelyeknek minőségi munkaerőigényük van, viszont nem terhelik a város közlekedési és egyéb infrastruktúráját.

 

 (Budaörsi Infó)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.