10. vk – TÖRÖK ISTVÁN: „Fontos, hogy Kamaraerdőn is folytatni tudjam.”

(Budaörs, 2014. október 5. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó nem kis fába vágta a fejszéjét. Úgy döntött, hogy a választások közeledtével felkeresi az összes képviselő-, illetve polgármesterjelöltet, és bemutatja az olvasóinak. A feladat nem csupán a jelöltek nagy létszáma miatt volt rendkívüli, hanem azért is, mert Budaörsön ehhez hasonló kezdeményezés még nem volt. Olvashattunk már jobb és bal oldali híreket a különböző médiákon keresztül, viszont minden oldallal egyszerre még senki sem foglalkozott. Mi megtettük. A választásokig folyamatosan olvashatják majd a portálunkon a jelöltekkel készült rövidebb vagy hosszabb interjúkat. A nyomtatott Választási különszámunk szeptember végén már Budaörs utcáin és intézményeiben is megtalálható lesz. Kedves Olvasóink, kérjük önöket, hogy tájékozódjanak és választási döntéseiket megfontoltan hozzák meg, mert a városunk sorsa azok kezébe kerül, akiknek önök adják. Felelősségteljes választást kívánunk mindenkinek.

TÖRÖK ISTVÁN: Fontos, hogy Kamaraerdőn is folytatni tudjam.

Fidesz- KDNP

10. választókörzet

10_korzet

10. választókörzet

 

A polgármester-jelöltség mellett nagyon fontosnak gondoltam, hogy Kamaraerdőt is folytatni tudjam, azért indulok ott is képviselőjelöltként. Egyrészt ez költséghatékony megoldást is jelent a városnak, hisz gyakorlatilag ezt díjazás nélkül csinálom, amennyiben megnyerem a választásokat. Nagyon jó folyamatokat sikerült ott elérnem, amit mindenképp szeretném folytatni ha elnyerem a választók bizalmát.

 terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

 

Mi az amit sikerült elérni az elmúlt időben ezen a területen?

Sok jó folyamatot sikerült beindítani. Egy óriási területet átminősítettünk ipariról sport- és rekreációsra. Megépült egy park. De nincs olyan park, amit nem lehetne továbbfejleszteni.

Elindult egy folyamat a költségvetésben, idén is biztosítva lesz rá a forrás, Budaörs és Újbuda részéről egyaránt. Közös beruházásban megvalósítjuk a Kamaraerdei út alatt egy csapadék főgyűjtő csatorna kiépítését. Ez eddig hiányzott. Itt Újbudával kellett megállapodni, ami sikerült. Ha ez meg tud épülni, akkor a kisebb betorkolló utcák csapadékvíz problémáját is meg tudja oldani.

Ez azért fontos, mert egy-egy nagyobb esőnél a dombos területen patakként ömlik a víz az úttesten. Ez kiemelt fontosságú program, amit szeretnék továbbvinni a következő ciklusban.

Sikerült átépítetnem 20-30 év után a Kamaraerdei körforgalmú buszvégállomást. Itt az volt korábban a probléma, hogy a buszoknak ki kellett állni az útra és amikor jöttek az autók kikerülve a buszt, a szembe sávból kellett kijönniük egy stop tábla mögül, egy kanyarban. Ez nagyon balesetveszélyes volt. Most már van egy “buszöböl”. De ott is van még mit folytatni, mert Újbudával egyeztetve egy gyalogosátkelőhelyet is szeretnénk építetni.

A Kamaraerdő számomra Budaörs egyik legszeretettebb része, az autópálya túloldala – tehát fizikailag mindig teljesen leválasztott rész volt. Ennek a korábbi években hátránya is volt, amit igyekeztünk csökkenteni. Viszont előnye is van, hogy még mindig egy élhető, nyugodt lakókörnyezet. Egy igazi pici, kisvárosias karakterű környék.

 

Milyen feladatok vannak Budaörsön, amelyek a következő 5 évben megoldásra várnak?

Az egyik kiemelten fontos probléma a közbiztonság kérdése. Elindítottuk a térfigyelő kamera programot. Mindenképp szeretnénk a budaörsi lakosok biztonságérzetét növelni. Ennek vannak szubjektív és objektív feltételei, ezt kiemelt fontosságúnak gondolom. Amit már biztosan nem szeretnénk, hogy nagy területigényű kereskedelmi, logisztikai és raktárközpontok kerüljenek Budaörsre, helyette inkább kutatás-fejlesztés, illetve olyan hozzáadott szellemi értéket tartalmazó vállalkozások, ami hasonlóan jó adóbevételt tudnak teremteni. Minőségi munkaerőigénye van, viszont nem terheli a város közlekedési és egyéb infrastruktúráját.

 

Milyen problémák vannak Budaörsön, amelyeket a következő 5 évben megoldásra várnak?

Külön kell választani két dolgot. Egyrészt a városnak a különféle műszaki tartalmú fejlesztéseit, itt gondolok például az intézmények, felújítására, bővítésére, rendbetételére.

Örvendetes, hogy Budaörsön az országos trendekkel szemben nagyon magas a gyermeklétszám. Ezért azonban állandó problémát jelent a gyermekek óvodai, bölcsődei elhelyezése. Ezeknek a fejlesztése állandó kihívást jelent számunkra, néha nehéz előre pontosan meghatározni, hogy ezt milyen igény szerint kell megtenni.

Vannak olyan intézményeink ahol azonnali beavatkozás szükséges. Ilyen például a Pagony óvoda. Ez az épület egy nagyon régi rossz technológiával épült. Gyakorlatilag le kellene dózerolni és teljesen újjáépíteni.

Talán nem annyira látszik problémaként a városban, de igen súlyos az Árpád utcai kisegítő iskola helyzete, ott összevont csoportokban tanulnak a gyerekek, a tanárok sokszor a folyosón kénytelen étkezni. Ez a tanuló kör az, akik különösen komoly gondoskodást igényelnek. Ebben mindenképpen változást szeretnénk elérni. Éves szinten 100 milliós nagyságrendű, amit felújításra költünk a már meglévő intézményeinknél, ez egy folyamatosan magunk előtt görgetett rendszeres költség.

Amiben komoly változást szeretne a képviselőcsoportunk és magam elérni, és ehhez kérjük a választók bizalmát, mind polgármesterjelöltként, mind képviselőjelöltként, hogy egy olyan testületi többség alakuljon ki, ami a jelenlegi kormányzattal jó kapcsolatot tud ápolni és nem állandóan csatázik, hanem kihasználja azokat a gazdasági és egyéb lehetőségeket, amelyeket a kormány biztosítani tud egy város számára. Ehhez óhatatlanul szükséges informális kapcsolatok, személyes kapcsolatok, amit mi jó szívvel meg tudunk adni.

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.