Fürdőköpenyes ünneplők vonultak fel Bécs belvárosában Udo Jürgens tiszteletére

Udo Jürgens énekes rajongói fürdőköpenyben vonultak az utcára kedden Bécsben, hogy így ünnepeljék az osztrák énekes 80. születésnapját. A rendezvényt megelőző napokban a belügyminisztérium és a városvezetés is szót emelt amiatt, hogy a belvárosban rendszeresen rendezvények akadályozzák a forgalmat.

 

A szervezők az utolsó pillanatban módosították a menet útvonalát. A résztvevők így a kora délutáni órákban nem a város központjában fekvő többsávos körúton, a Ringstrassén, hanem a sétálóövezetben található Kärntner Strassen vonultak.

A bécsi Madame Tussaud múzeum által szervezett keddi akción közel 200 ember vett részt. A menet élén egy kamion vitte Udo Jürgens viaszbábuját, a felvonulás alatt az énekes slágerei szóltak. A fürdőköpenyes megmozdulás ötletét az adta, hogy Udo Jürgens egyik hamburgi koncertjén a ráadásszámokat már fürdőköpenyben énekelte – ez az énekes egyik fő ismertetőjegye lett. Kedden este egy másik rendezvényt, éjszakai futóversenyt is rendeztek a belvárosban.

Az osztrák belügyminiszter, Johanna Mikl-Leitner sajnálatát fejezte ki, hogy a tömegmegmozdulások résztvevői ma már nem egy-egy fontos ügy mellett állnak ki, ehelyett inkább csak bosszúságot okoznak a lakosoknak. A minisztérium a bécsi tüntetések rendszeres útvonalának átgondolását szorgalmazta.

Bécs polgármestere, Michael Häupl szintén bírálta az eseményt és törvényi változtatást sürgetett. Hasonlóan a bécsi gazdasági kamarához az ARBÖ osztrák közlekedési szövetség is kritizálta a belvárosban zajló tömegrendezvények gyakoriságát.

Az Osztrák Néppárt kerületi képviselője szerint a felvonulások engedélyeztetési gyakorlatának újragondolására van szükség. A képviselő szerint ez akár azzal is járhat, hogy megtiltsák a tömegrendezvényeket a Szent István székesegyház előtti téren és a Ringstrassén.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.