“Csíkos” és “kockás” alkotásokat várnak a KódVilág dizájn pályázatra

Vonal- és QR-kódokat egyedi látásmódban feldolgozó művészi alkotásokat várnak a KódVilág elnevezésű design pályázatra október 26-ig.

 

A szabványos azonosítással foglalkozó GS1 Magyaroszág nonprofit szervezet képző- és iparművészek, dizájnerek és művészhallgatók, illetve amatőr művészek számára írt ki pályázatot, amelyre festményekkel, grafikákkal, szobrokkal vagy kisplasztikákkal, használati tárgyakkal, ruhákkal, fotókkal de akár videofilmekkel is lehet nevezni – közölte a cég az MTI-vel.

A pályázók feladata, hogy a kódok racionális, matematikai alapokra épülő világát közelebb vigyék a művészethez.

Az alkotásokat neves művészekből és egyetemi tanárokból álló zsűri szakmai szempontok alapján, két fordulóban értékeli, míg a közönség online szavazáson voksolhat majd a neki legjobban tetsző munkákra.

A 25 legkiemelkedőbb tárgyból a budapesti Design Terminálban nyílik majd kiállítás november 26-tól, amely négy napon keresztül lesz látogatható. A tárlat megnyitóján hirdetik majd ki a pályázat első három helyezettjét is, akik pénzjutalomban részesülnek.

A GS1 Magyarország tervei közt szerepel, hogy jövőre a legjobb alkotásokat egy országos vándorkiállításon is bemutatják.
A nevezéseket október 26-ig várják a szervezők elektronikus formában, a kiírás részleteiről a www.kodvilag.hu weboldal nyújt bővebb felvilágosítást.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.