Budaörsön nem lehet szociális tűzifát igényelni, az Önkormányzat másképpen segít

(Budaörs, 2014. szeptember 27. – Budaörsi Infó) Nemsokára indul a fűtési szezon és több pályázati lehetőség megjelent már az interneten a fűtéskorszerűsítéssel a tűzifavásárlással kapcsolatban is. Megkérdeztük Budaörs Város Önkormányzatát, hogy a helyiek élhetnek-e a szociális tűzifa igénylés lehetőségével és mi ennek a feltétele. A hivatal válaszolt.

 

Kérdésünkre Budaörs Város Szociális Osztályának ügyintézője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a helyi önkormányzatok szociális célú, tűzifavásárláshoz kapcsolódó, kiegészítő támogatásáról szóló 57/2013. (X. 4.)  BM rendelet 1. § (1) bekezdése alapján:

„A 2013. január 1-jei lakosságszám alapján az 5000 fő lakosságszám alatti települési önkormányzatok szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó támogatásra igényt nyújthatnak be.

Fentiek alapján a 2013. évben Budaörs Város Önkormányzata a város lakosságszáma alapján nem igényelhetett ilyen célú támogatást.

Az idei támogatás szabályozására vonatkozó központi rendelet még nem jelent meg.

Budaörs Város Önkormányzata eseti segéllyel támogatja azokat a kérelmezőket, akik tűzifavásárláshoz szeretnének támogatást kérni.

Az önkormányzati segélyt krízishelyzet esetén szociális rászorultság alapján lehet igényelni, ez azt jelenti, hogy a kérelmező családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladhatja meg az 57.000 Ft-ot, egyedül élő esetében a 85.500  Ft-ot.

Gyermekvédelemre kért önkormányzati segély jövedelemhatára 71.250  Ft.

Lehetőség van méltányossági önkormányzati segély igénylésére, ez esetben a havi jövedelemhatár családosoknál 114.000  Ft, egyedül élőnél 142.500  Ft.

 

(Budaörsi Infó)

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.