4. vk – SÁNTA ÁRON: „Ez a város nem olyan, mint amilyennek lennie kellene.”

(Budaörs, 2014. szeptember 25. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó nem kis fába vágta a fejszéjét. Úgy döntött, hogy a választások közeledtével felkeresi az összes képviselő-, illetve polgármesterjelöltet, és bemutatja az olvasóinak. A feladat nem csupán a jelöltek nagy létszáma miatt volt rendkívüli, hanem azért is, mert Budaörsön ehhez hasonló kezdeményezés még nem volt. Olvashattunk már jobb és bal oldali híreket a különböző médiákon keresztül, viszont minden oldallal egyszerre még senki sem foglalkozott. Mi megtettük. A választásokig folyamatosan olvashatják majd a portálunkon a jelöltekkel készült rövidebb vagy hosszabb interjúkat. A nyomtatott Választási különszámunk szeptember végén már Budaörs utcáin és intézményeiben is megtalálható lesz. Kedves Olvasóink, kérjük önöket, hogy tájékozódjanak és választási döntéseiket megfontoltan hozzák meg, mert a városunk sorsa azok kezébe kerül, akiknek önök adják. Felelősségteljes választást kívánunk mindenkinek.

 

 

SÁNTA ÁRON: Ez a város nem olyan, mint amilyennek lennie kellene.

Fidesz-KDNP

4. választókörzet

 

 

Melyik körzetben indul képviselőjelöltként? Kérem határozza meg az elhelyezkedését!

Alsóhatár út és a Fő út. Az Aradi utca és a Tavasz utca lefelé az enyém, és a Budafoki utca a határa lefelé végig.

3_korzet

 

Ön szerint képes lesz nyerni a választókörzetében újra?

Az elmúlt négy év munkája minősíti az esélyeimet. Szerintem sok minden történt ahhoz, hogy az a közös munka, amit elkezdtünk a környéken élőkkel elég lehet a győzelemhez, de közös munkánk folytatásáról a választópolgárok fognak véleményt mondani.

 terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

 

Mi az amit sikerült megvalósítani képviselőként az elmúlt években a 4-es körzetben?

Nagyon sok minden épült a környéken. Ha arra gondolok, hogy mennyi mindent terveztünk és készítettünk elő, akkor már most látszik, hogy a következő öt évre is maradt tennivaló.

Vannak a már elkészült dolgaink, mint például a Szellő utca teljes felújítása, vagy a Csillag utca  felső szakaszának a felújítása.

Járdát építettünk a Tavasz utcában és a Temesvári utca teljes hosszában. A Tavasz utcában megoldottuk a parkolási gondokat.

Sajnos a megnövekedett autószám az úttesten való parkolásra ösztönzi az ott élőket, ami a közlekedést nehezíti. Ezért gyeprácsos parkolókat építettünk a járda és az úttest közötti zöld felületre. Akkor még nem voltunk biztosak benne, hogy ez jó megoldás lesz, de már tudjuk, hogy jó döntés volt.

Ahol lehetett, ott figyeltünk arra, hogy a kereszteződéseket biztonságosabbá tegyük, hisz egy családi házas övezetről beszélünk, ahol rengeteg a gyerek. Akár a Szellő utcában is, minden kereszteződést kiemelt kereszteződéssé alakítottunk át.

Emellett elkészült a kutyafuttató az autópálya mellett és az  Őszibarack utca alján egy új pihenőpark, benne egy-két játszóeszközzel a gyerekeknek. Nagyon jó kis közösség alakul ki ezeken a területeken. Ezek azok a fejlesztések, amelyek már megvalósultak.

Amelyek most zajlanak pedig a következőek:

 Jelenleg zajlik a város egyik legnagyobb beruházása is: az Aradi utca felújítása. Ez egy 300 millió forintos beruházás. Csapadékvíz elvezető rendszert építünk, csatornát cseréltünk és komplett, kerítéstől-kerítésig útburkolatot készítünk, és járdaépítés történik.

Itt is a parkolósáv építés volt a kiemelt cél. Az önkormányzatnak nem kötelező parkolóhelyeket létesíteni, de a rendezett utcakép ezt megköveteli. Ezért itt is egy, egyoldali, végig parkolósáv van, hogy a két forgalmi sáv szabadon maradjon a közlekedésnek.

Amikor átvettem a körzetet akkor készült el a Vak Bottyán utca, tehát azt is az elkészült beruházások közé sorolhatjuk.

A Kesjár Iskolának minden nyáron zajlottak különböző felújítási munkálatai. Idén egy komplett tetőcsere és belső felújítás történt. Ezek már teljesen elkészültek.

Jelenleg a játszóudvar felújítása zajlik. Az iskola udvarán van egy focipálya, ami közel van a lakóházakhoz, ezért egy zöld sövénnyel próbáljuk megoldani a zaj és a fényterhelés kérdését, mert amikor este 9-kor a reflektorok égnek, akkor a tőle 5 méterre levő teraszon ülőket ez zavarhatja. A teljes játszótér is felújításra került, illetve a környéken élők is használhatják a jövőben.

A kis híd a másik probléma. Jelenleg életveszélyes, már le is zártuk. Motorosok, biciklisek, gyalogosok át tudnak rajta menni, csak autósok nem. Engedélyezés alatt van az új híd építése, már csak egy szakhatóság engedélye hiányzik. Fizikailag nem híd lesz, hanem áteresz, mert fel lesz töltve. Amint meglesz az engedély, akkor egy sürgősségi közbeszerzéssel a kivitelezőt is kiválasztjuk hozzá.

Ennek a hídnak az átépítését már két éve elkezdtük. Először hidat akartunk építeni, viszont a terv ami elkészült nem volt megfelelő, mert nem illett a körzetbe. Nagyon sokat fórumoztunk, soha ennyi megbeszélés még ebben a körzetben nem volt.

Megterveztük a Szerviz út folytatását is, az Alsóhatár útig bekötéssel, azért, hogy annak a kis résznek, ami a Főút–Szellő utca–Alsóhatár út tömb, legyen egy kényelmes csatlakozása a Szerviz úthoz, hogy ne ezt a kis hidat és a kis utcákat kelljen használni. Ez tehermentesíti az egész Kikelet és a Szellő utcát.

Ez a kutyafuttatón keresztül halad majd, igényel majd egy kis kutyafuttatós kiigazítást, de ezt könnyen meg tudjuk majd oldani, mert ott elég nagy terület van.

A Fodros utca tervei is készen vannak, ezt az Aradi utcával együtt terveztük. Azt gondolom, hogy azt mindenképpen a következő évben meg kell oldani, mert nagyon rossz állapotban van ez az utca.

Az Alsóhatár úti körforgalom elkészítését az előző ciklus elején is megígértük, de nem készült el, viszont nem a mi hibánkból. Ez a terület a város határára esik, ezért a XI. kerülettel kell még egyeztetnünk. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb ez a körforgalom meg fog épülni.

Elkészült a kerékpárút is a kerékpárúti híddal a Kertész utcánál. Sokan kérdezték, hogy miért nem nyitjuk meg az autós forgalomnak is ezt a részt, ami azért nem történt meg, mert a híd statikailag nem alkalmas rá.

A Temesvári út útburkolatcseréje is megtervezésre került, illetve a Kertész és a Pántlika utca felújítása is. A teljesség igénye nélkül nagyjából így állunk a fejlesztésekkel a körzetben.

 

Melyek azok a problémák, amelyeket a következő öt évben meg kellene oldani?

A vízelvezetés megoldása több területen is fontos lenne. Örök dilemma, hogy mennyire legyenek beépíthetőek a területek.

Ha az ember lát egy szép eladó ingatlant, és azt látjuk hogy kettévágják a telket és nagyon kicsi kerttel épül előre egy ház, egy kicsi kerttel épül hátulra is egy, akkor méltán rosszaljuk ezt.

Az eddigi egy családos telekből lesz egy kétcsaládos telek, ez kétszer annyi autóval jár, növeli a forgalmat. Az ilyen családi házas övezeteknél be kellene szabályozni a lakásszámot, hogy az élhetősége megmaradjon a környéknek. Fontos lenne fenntartani az élhető lakókörnyezetet.

Ez az a környék, aminek nincs speciális sajátos természeti adottsága, hanem egy kertvárosi környezet.

Bevezettük azt a rendszert, hogy fórumot tartunk a beruházás kezdetén, közben és végén is, és még így is előjön néha egy-egy probléma.

Nagyon fontos az elkerülő út megoldása, ez az egész környék életét befolyásolja.

 

Mi a legfőbb erőssége, amivel Budaörs hasznára lehet ha megválasztják?

Elmondható volt rólam az elmúlt négy évben is és most is, hogy sosem voltam elérhetetlen. Mindig mindenki megtalált a kéréseivel, vagy kérdéseivel.

A tapasztalat a legfőbb erősségem a többi indulóval szemben. Egyik vetélytársamnak sincs tapasztalata az önkormányzati munkával kapcsolatban. Egyikük sem volt még önkormányzati képviselő. Visszavetnék a körzet érdekérvényesítő képességét oda, ahol 8 évvel ezelőtt tartott.

Nincsenek képben a folyamatbeli ügyeinkről. Ezeket a beruházásokat közösen dolgoztuk ki a környéken élőkkel, a környéken lakókkal.

A megvalósításuk is akkor tud a leggyorsabb lenni, ha az képviseli a megvalósítást is, aki az egészet végigvitte és kigondolta. Folytassuk közösen!

Ha beszélgetek a lakókkal vagy egy utcaközösséggel, akkor nem is kell programot hirdetni, hiszen azt tudom mondani, hogy folytassuk tovább azt, amit eddig csináltunk négy éven át.

Ebben a körzetben élek. Akik ellenem indulnak, közülük ketten nem is laknak itt. Az tudja igazán képviselni az ott lévőket, aki napi szinten ott van velük.

 

Mit üzenne a szavazóknak, hogy miért szavazzanak önre?

Azért szavazzanak rám, mert egy vagyok közülük, én is ott élek a környéken. Azért mert azt a munkát, amit közösen elkezdtünk négy évvel ezelőtt, szeretném ha közösen folytathatnánk. Ebben egyedül semmit nem tudok tenni. Budaörs a mi jövőnk, ezért közösen kell tennünk azért, hogy ez a lakókörzet megőrizze ezt a családi házas, élhető miliőjét. Ha engem támogatnak, akkor azt a közös munkát támogatják, amit az elmúlt években együtt elvégeztünk és előkészítettünk a következő évekre.

 

Miért szeretne képviselő lenni?

A motivációm kettős. Egyrészt maga Budaörs. Én ide születtem és itt is nőttem fel. Úgy gondolom, hogy ez a város nem olyan, mint amilyennek lennie kellene. Budaörsnek nem a környező településekhez kellene magát hasonlítania, mert az egy nagyon gyáva hozzáállás, hanem azokhoz a településekhez Európában, amelyekkel egy szinten áll, mind anyagilag, mind fejlettségileg. A lakókörnyezetemért szeretnék tenni, mert az én gyerekem is itt fog felnőni.

 

(Budaörsi Infó)

 

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.