4. vk – Dr. LÁSZLÓ DÁVID MÁRTON: „Legyünk büszkék rá, hogy budaörsiek vagyunk!”

(Budaörs, 2014. szeptember 25. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó nem kis fába vágta a fejszéjét. Úgy döntött, hogy a választások közeledtével felkeresi az összes képviselő-, illetve polgármesterjelöltet, és bemutatja az olvasóinak. A feladat nem csupán a jelöltek nagy létszáma miatt volt rendkívüli, hanem azért is, mert Budaörsön ehhez hasonló kezdeményezés még nem volt. Olvashattunk már jobb és bal oldali híreket a különböző médiákon keresztül, viszont minden oldallal egyszerre még senki sem foglalkozott. Mi megtettük. A választásokig folyamatosan olvashatják majd a portálunkon a jelöltekkel készült rövidebb vagy hosszabb interjúkat. A nyomtatott Választási különszámunk szeptember végén már Budaörs utcáin és intézményeiben is megtalálható lesz. Kedves Olvasóink, kérjük önöket, hogy tájékozódjanak és választási döntéseiket megfontoltan hozzák meg, mert a városunk sorsa azok kezébe kerül, akiknek önök adják. Felelősségteljes választást kívánunk mindenkinek.

 

 

 

Dr. LÁSZLÓ DÁVID MÁRTON: „Legyünk büszkék rá, hogy budaörsiek vagyunk!”

Független jelölt

4. választókörzet

 

 

Melyik körzetben indul a választásokon?

Budaörs 4-es számú választókörzetében indulok. Ez a körzet az Alsóhatár utca az M1–M7-es közös szakaszáig, a Budapesti út az Aradi utcáig, illetve a Tavasz utca és Budafoki utca által határolt területet jelenti. Élénken emlékszem még rá, hogy gyerekkoromban a mostani körzet déli határán még mocsár terült el: ez az „örökség” figyelmeztető jel arra nézve, hogy a vízelvezetés problémáját nagyon komolyan kell venni a területen. Nagyrészt családi házas övezetről van szó, mely a külső szemlélő számára kedves kisvárosias jelleget mutat. Az itt élők azonban pontosan tudják, hogy azért még van mit szépíteni, sőt komoly problémákkal és kihívásokkal is szembe kell néznünk, melyeket hosszú évek óta nem sikerült érdemben rendezni. A területen iskola és óvoda is működik, ezért családosok számára ideális környék – ami azt is jelenti, hogy a gyerekekre plusz figyelmet kell fordítanunk.

4_korzet

 

Mit gondol, van esélye az „ellenfeleivel” szemben akik ugyanebben a körzetben indulnak?

Bízom az itteniek józan ítélőképességében. Úgy gondolom, azon múlik minden, hogy a körzetben lakó választók egy szervezet vagy párt mellett teszik-e le a voksukat, vagy egy olyan jelöltet támogatnak, akit közvetlenül vonhatnak felelősségre? Egyéni jelöltként valóban a választóknak kell megfelelnem, nem a pártdöntéseknek. Nagy különbség. Ez ugyanis azzal is jár, hogy nem véd meg egy szervezet, ha hibázom, tehát nagyobb felelősséget vállalok.

 

terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

 

 

Milyen erősségei vannak, amelyek Budaörs javára válhatnak?

Jól képzett humán szakember vagyok, sokoldalú élettapasztalattal rendelkezem. A kulturális szakmán belül társadalmi haszonnal bíró ifjúsági közösségépítéssel, a fiatal korosztályokra és a helyi közösségekre fókuszáló stratégiai programokkal foglalkozom. Ezzel a területtel kapcsolatban jelenleg a pártok nem rendelkeznek érdemi tapasztalattal, inkább csak beszélnek róla. Általában elmondják, hogy jó lenne foglalkozni a kérdéssel, és hogy mennyi mindent tettek már: például ifjúságpolitikai koncepciót gyártottak. Csakhogy nem egy ilyen koncepcióban a 14 éves és a 20 éves fiatal egyetlen csoportot alkot, ami nonszensz! A gyakorlatban nem történt semmi, de maga az elmélet is életidegen. Jól jelzi ezt a fiatalok magas elvándorlási vágya. Úgy gondolom, ez egy nagyon fontos terület, melyet például nem pályakezdőkre kell bízni, ahogy itt történt a budaörsi Városi Klub esetében.

 

Milyen problémákat emelne ki Budaörsön, amelyeket a következő öt évben meg kellene oldani?

Úgy látom, hogy alapvető szemléletváltás szükséges a városban. Területi elhelyezkedésénél fogva a város rengeteget fejlődött. Nagyon sok esetben azonban, a kiváló anyagi források ellenére is borzalmasan kivitelezett beruházások születtek. Az utóbbi években ilyen volt a bicikliút kiépítése, amely mára konkréten balesetveszélyes lett.

A kultúrát szeretném élőbbé tenni, érdekeltté tenni a budaörsieket abban, hogy a helyi kulturális-közművelődési intézményekben töltsék el a szabadidejüket. Szeretném elérni a hatékony forrás-felhasználást, a támogatások és források esetében ugyanis a „mennyit költünk” mellett ugyanolyan fontos a „hogyan költünk” kérdése is.

 

Mi az, amit a legfontosabbnak tart Budaörsön, amit szívügyeként kezelne megválasztása estén?

Szívügyem az ifjúsági munka. Meggyőződésem, hogy nagyon sok negatív társadalmi folyamatot lehetne eredményesen kezelni vagy elejét venni a problémák kialakulásának, ha érdemben – és a tettek szintjén – foglalkoznának az ifjúságpolitikával. Gondoljunk csak arra, hogy ha egy fiatal kilép az iskolarendszerből, egyszerre minden támogatást elveszít, senki nem foglalkozik vele. Ha családja is nehéz helyzetben él, rossz belegondolni, milyen helyzet állhat elő. Ezt mindenképp kezelni kell.

 

Mit üzenne a választóknak, miért szavazzanak Önre?

Ha képviselőt és nem politikust akarnak választani, akkor érdemes elgondolkodniuk azon, hogy független jelöltet támogassanak. Mi függetlenek ugyanúgy csapatban gondolkodunk, de nem pártot, hanem a választóinkat képviseljük. Negyedévente, félévente tervezzük lakossági fórumok megtartását és a képviselői fogadóórákat is komolyan vesszük. A pártjelöltek – pártkatonák – pártutasításokat, ideológiát követnek, a meghatalmazásukat nem közvetlenül a választótól eredeztetik. Ezt érdemes látni.

Azokat tudom képviselni, akik egy nyugodt, biztonságos, békés kisvárosban akarnak élni, ahol a fiatalok és idősebbek is megtalálják a maguk programjait, kikapcsolódási lehetőségeiket. A település fejlesztési lehetőségeit nem a bővítésben – újabb társasházak, lakótelepek építésében –, hanem a szépítésben látom. Váljon az itt élőknek valódi otthonává ez a hely, érezzük magunkénak és legyünk büszkék rá, hogy budaörsiek vagyunk.

 

(Budaörsi Infó) 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.