A járda körbe kerüli majd a trafóházat Budaörsön

(Budaörs, 2014. július 15. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünkben olvashattak a járda közepén álló trafóház esetéről. Megkérdeztük a budaörsi önkormányzatnál Zolnai Mártont, az Út és mélyépítési csoportvezetőt, hogy megtudjuk, mi lesz a sorsa a környéken lakók által kifogásolt trafóháznak.

 

Az uniós előírásoknak megfelelően Budaörsön is zajlanak már a munkálatok annak érdekében, hogy a légi áramkábeleket trafóházakkal válthassák fel és megszűnhessenek a magasfeszültségű áramvezető kábelek a magasban. A Petőfi Sándor utcában már két ilyen trafóházat probléma nélkül megépítettek, azonban a harmadik elhelyezésével kapcsolatban a lakók nemtetszésüket fejezték ki.

Zolnai Márton, Budaörs Út és mélyépítési csoportvezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy sajnos a tárgyalt szakaszon olyan volt a meglévő közműhelyzet (gáz gerinc, optikai kábel, szennyvíz bekötő vezetékek), ami nem tette lehetővé az út irányába való elhelyezést.

„Természetesen lehetett volna építeni ezeket a közműveket valamilyen plusz önkormányzati költségből, de ehhez képest egyszerűbb megoldásnak tűnt, hogy a járda körbe kerüli majd a trafóházat. A vonalvezetés megfelelően ki lesz jelölve, hogy a parkoló autóktól elkülönüljön, tehát nem szűnik meg a járda folytonossága, mint ahogy azt vélelmezik és a képen látható oszlop is kikerül az átkapcsolás után.

A terv így kapott engedélyt az első fokú hatóságtól, és a megelőző nyomvonal kijelölő eljáráson tételesen elmondta az ELMŰ, hogy hova miért nem lehet letenni majd a földi trafót ezen a szakaszon. Két másik helyszínt, ami még fölmerült, a Hivatal nem javasolta, mert az egyik a szemközti ház előtt lett volna, a másik meg az újonnan épült játszótér területén.”

 

petofi_utca_trafohaz5

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.