Trafóház a járda közepén Budaörsön

(Budaörs, 2014. július 15. – Budaörsi Infó) Az uniós előírásoknak megfelelően Budaörsön is zajlanak már a munkálatok annak érdekében, hogy a légi áramkábeleket trafóházakkal válthassák fel és megszűnhessenek a magasfeszültségű áramvezető kábelek a magasban. A Petőfi Sándor utcában már két ilyen trafóházat elhelyeztek, azonban a harmadikkal van egy kis gond.

 

2014. július 14-én felkereste szerkesztőségünket egy budaörsi lakos, az Eper utcából azzal a problémával, hogy a Petőfi Sándor utcában a járda kellős közepére telepítettek egy trafóházat.

Heinrich Béláné elmondta a Budaörsi Infónak, hogy nem érti, hogy miért nem tűnt fel a tervezőknek, hogy ez a trafóház a járdára fog kerülni.

 

eper_utcai_lakos

 

„Az nagyon jó, hogy uniós előírásra kicserélik a nagyfeszültségű vezetéket, ezzel semmi probléma nincs. Feljebb már két trafóházat is építettek a Petőfi Sándor utcában. A harmadikat a játszótér mellett a járdát elfoglalva telepítették, amikor lett volna hely, egy méterrel arrébb. Ez így most az egész járdát elfoglalja és nagyon balesetveszélyes.”

 

petofi_sandor_utva

petofi_utca_trafohaz5

petofi_utca_trafohaz4

petofi_utca_trafohaz3

 

Néhány száz méterrel lejjebb valóban sikerült megfelelő módon elhelyezni a trafóházat.

Felkerestük ez ügyben az illetékest a Hivatalban, még várjuk a visszajelzésüket. Amennyiben kapunk erre a problémára magyarázatot megosztjuk önökkel.

 

petofi_utca_trafohaz

A jó példa

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

1 Komment

  1. […] 2014. július 15. – Budaörsi Infó) Korábbi cikkünkben olvashattak a járda közepén álló trafóház esetéről. Megkérdeztük a budaörsi önkormányzatnál Zolnai […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.