Bajnai: a rezsicsökkentés hazug ígéret

Az Együtt-PM szövetség vezetője szerint a rezsicsökkentésről “a miniszterelnöki hivatalban már tudják, hogy valójában fenntarthatatlan, hazug ígéret, ennek nincsen tartaléka”. Erről a volt kormányfő egy lakossági fórumon beszélt kedden, Baján.

 

    Bajnai Gordon kijelentette: senki nem fog tartósan veszteséggel eladni energiát Magyarországnak, ezért “a Paksról szóló döntést a rezsicsökkentés körül kell keresni”.

    “Kérjünk engedményt Oroszországtól egy évre a gáz árából, aztán odaadjuk nekik Paksot, ki emlékszik már arra, hol leszünk mi már akkor, majd az unokáink kifizetik” – mondta az egyik bajai sportpresszóban tartott fórumon, ahol Teket Melindát, a baloldali pártok közös országgyűlési képviselőjelöltjét mutatta be.

    Bajnai Gordon elfogadhatatlannak nevezte a Paksról szóló döntés tízéves titkosítását, mert a dokumentum „mindannyiunk sorsát 60 évre maghatározza”.

    Álláspontja szerint a Paksról szóló döntést semmilyen komoly szakmai előkészítés, vagy számítás nem előzte meg.

    “A paksi döntés szimbóluma annak, ahogy az Orbán-kormány kormányoz” – fogalmazott. A politikus hozzátette: az új beruházásról szóló döntés “nem rezsicsökkentés”, hanem “brutális rezsiemelés”.

    A bajaiaknak felhívta a figyelmét arra, hogy az új blokkok megépítése után „a szakemberek szerint Paks alatt egy duzzasztót kell építeni”, mert a jelenlegi vízszint esetén “30 fokos lesz a Duna vize”.

    “Nem vagyok atomenergia-ellenes”, utalt arra a korábbi kijelentésére, hogy “a meglévő blokkokat meg kell tartani”, de úgy véli, vitát kell folytatni a bővítésről.

    A választási kampányról szólva elmondta, hogy a Fidesz nem beszél másról, csak a rezsicsökkentésről.

    “Rezsifórumokat tartanak, rezsihuszárok lovagolnak körbe az országban, portyáznak mindenfelé” – fűzte hozzá.

    Bajnai Gordon emlékeztetett az őszi önkormányzati választásra Baján, ahol „rengeteg macsó pofátlansággal” szemben küzdött Teket Melinda.

    Az ősszel tapasztalt “bajai virtusra” van szükség ahhoz, hogy Magyarországon 2014-ban változás legyen – jelentette ki a volt kormányfő.

    Bajnai Gordont szülővárosában több tucat tüntető fogadta. A rendezvénynek helyt adó sportpresszó előtt, hangszórókból libagágogás volt hallható.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.