Hoppál: fel kell idézni a 2010 előtt elkövetett “szégyenletes cselekedeteket”

Hoppál Péter szerint fel kell idézni azokat a “szégyenletes cselekedeteket”, amelyeket 2010 előtt követtek el a magyar emberek ellen, illetve ki kell állni az azóta elért eredményekért.  

 

A Fidesz szóvivője a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszalökön tartott telt házas fórumon közölte: ezt azért kell megtenni, hogy a családban, a baráti körben vagy a buszon a munkába menet el lehessen másoknak is mondani, hogy mi az alapvető különbség a két típusú kormányzás között.

    A legfontosabb, hogy 2010 előtt az emberek kárára, 2010 után pedig az emberek hasznára hoztak kormányzati döntéseket – fogalmazott a művelődési házban több mint négyszáz ember előtt Hoppál Péter.

    Mint mondta, az idei év nagy kérdése az lesz, hogy az ország visszakanyarodik a 2010 előtti rossz kormányzati politikához, vagy megőrizi az elmúlt négy év eredményeit és folytatja a megkezdett munkát.

    Négy évvel ezelőtt az összes mutató alapján a csőd szélén állt a magyar gazdaság, az országban 2010-ben mindössze 1,8 millió ember fizetett adót. Ma több mint négymillióan dolgoznak és fizetik meg az adót, ebből a munkából már tud működni az ország, pozitívba fordult a költségvetése és folyamatosan emelkedik a gazdasági teljesítménye – mondta a nagyobbik kormánypárt szóvivője.

    A Fidesz szóvivője szerint az előző kormány elherdálta a hitelből felvett hatalmas pénzt, érdemi előrehaladást azonban nem tudott felmutatni, és ezzel – mint fogalmazott – “nemcsak gyerekeinket, hanem unokáinkat is megterhelték a hatalmas adóssággal”. Az első Orbán-kormány által hozott állami kamattámogatású forinthitelt megszüntették, ennek eredményeként a családok zöme nem forintban, hanem devizában adósodott el, ami “önmagában történelmi bűntettnek tekinthető” – mondta Hoppál Péter.

    Hozzátette, 2010-re eladósodott az ország, a devizában történő eladósodás miatt a forintot is “rángatják”. Utalt arra, az elmúlt napokban épp azok a szocialisták “hullajtanak krokodilkönnyeket” a 310 forintos euró láttán, akik könnyen támadhatóvá tették a forintot.

    A Fidesz már 350 ezer családon segített az árfolyamgát és a végtörlesztés lehetőségével – hangsúlyozta Hoppál Péter, jelezve, a munka nem ért végét, a kormány a Kúria döntésének függvényében határoz majd a további intézkedésekről.

    A szóvivő szerint Gyurcsány Ferenc “ki sem látszott” a reformokból, közben a kormánya nem figyelt arra, hogy az emberek százezrei válnak munkanélkülivé. A Fidesz segély helyett munkát adott az embereknek, ez az alapvető társadalomfilozófiai különbség a két kormány között – húzta alá Hoppál Péter.

    A 2010-ben munkába álló kormány a szocialisták által felvett IMF-hitelt idő előtt visszafizette, három százalék alatt tartotta a költségvetési hiányt, valamint Magyarország kilenc év után kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól – sorolta az eredményeket Fidesz szóvivője. Mint elmondta, az ország egy új gazdaságpolitikai gondolkodással elérte azt, hogy a munkanélküliség a szocialisták idején tapasztalt csaknem 12 százalékról 9 százalékra süllyedt, valamint 255 ezer új munkahely jött létre.

    Olyan kormány van ma Magyarországon, amely végre az emberekért van és az ő érdekeiket szolgálja – hangsúlyozta Hoppál Péter. A szóvivő emlékeztetett, 2014-ben három választást tartanak Magyarországon, és idén el fog dőlni az is, hogy a Gyurcsány-korszak megszorításai vagy a négy évvel ezelőtt elkezdett összefogás folytatódik.

    Vinnai Győző megyei kormánymegbízott a fórumot megelőző sajtótájékoztatón elmondta, a kormány 2010 után egyértelművé tette, hogy senkit sem hagynak az út szélén, a megélhetési kiadások könnyítését pedig a rezsicsökkentés és a munkahelyteremtés formájában segíti.

    A harmadik rezsicsökkentés révén áprilisban a gáz ára 6,5, szeptemberben az áram ára 5,7, októberben a távhő ára 3,3 százalékkal csökken, ami nagyon sokat jelent Szabolcs-Szatmár-Bereg megye ezen a táján élő embereknek – mondta a kormánymegbízott.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.