Felfüggesztette párttagságát Simon Gábor

Az MSZP vezetésének kezdeményezésére Simon Gábor elnökhelyettes felfüggesztette párttagságát és minden, a pártban betöltött tisztségét – közölte az MSZP közleményben kedd este az MTI-vel.

 

    A Magyar Nemzet keddi írása szerint Simon Gábor 240 millió forintos be nem vallott vagyont tart ausztriai bankszámlákon.

    A szocialista párt közleménye szerint jelenleg nem tudható minden kétséget kizáróan, hogy a megjelent állításokból mi igaz, de “az MSZP mindent megtesz annak érdekében, hogy mielőbb kiderüljön az igazság”.

    Az MSZP vezetése kezdeményezte a párt illetékes testületeinek összehívását csütörtökre, hogy meghallgassák Simon Gábort, majd haladéktalanul megtegyék a szükséges lépéseket – írták.

    A Magyar Nemzet kedden forrásmegjelölés nélkül azt írta: a szocialista politikus 2009. április 10-én 575 ezer eurót és 163 ezer dollárt helyezett el Ausztriában nyitott értékpapírszámláira, 2013. október 16-án betétszámlájának egyenlege 770 ezer eurót tett ki, több mint 240 millió forintot.

    A napilap szerint Simon Gábor korábbi vagyonbevallásai alapján sem mutatható ki, hogy honnan származik a pénz, és a képviselő jelenlegi vagyonbevallásában sem szerepelteti azt.

    Az MSZP-s képviselő a banknak úgy nyilatkozott, hogy a vagyon többek között egy cég és egy budapesti ingatlan eladásából származott – írta a Magyar Nemzet.

    A napilap főszerkesztőjének, Liszkay Gábornak a kezdeményezésére vagyonvizsgálati eljárás indul Simon Gábor ügyében – közölte Rubovszky György, az Országgyűlés mentelmi bizottságának KDNP-s elnöke. A bizottság jövő kedden ül össze.

    Az MTI kedden többször kereste Simon Gábort, de nem sikerült elérnie.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.