Pest megye legnagyobb rádiója már Százhalombattánál jár

(Budaörs/Százhalombatta – 2014. január 30., Budaörsi Infó) Infrastruktúráját tekintve a megye legnagyobb rádiója lett a Csepel-szigeti Lakihegy Rádió. A szigetszentmiklósi központú médium február 21-étől két stúdió összekapcsolásával készíti műsorait. A Lakihegy Rádióval együttműködő önkormányzatok száma már hatra emelkedett. Szigetszentmiklós, Szigethalom, Tököl, Dunavarsány és Dunaharaszti után már Százhalombatta is részt vesz a Lakihegy Rádió működtetésében. De hova tovább? Dr. Szilvay Balázzsal, a helyi médium vezetőjével készült interjúnkból ez is kiderül. Tartsanak velünk.

A 15 főállású és közel tucatnyi külső munkatárs lehetővé teszi, hogy február 21-étől a Lakihegy Rádió hallgatói reggel 6 és este 8 óra között háromóránként találkozhassanak új műsorvezetőkkel az éterben. Saját, hét fős hírszerkesztőségével pedig a gyors, pontos információtovábbításra törekszik a Lakihegy Rádió.

szilvasy_balazs

Dr. Szilvay Balázs

A rádió ügyvezetőjét, Dr. Szilvay Balázst a Budaörsi Infó arról kérdezte, hogy vajon lesz-e hetedik együttműködő fél mostanában, és ha igen, akkor merre kívánnak nyitni?

“Jelenleg a vételkörzetünkbe tartozó települések döntő többsége vásárol műsoridőt a Lakihegy Rádióban. Néhány helyhatósággal nem sikerült még keretmegállapodást kötnünk, velük időszakos, egy-egy eseményhez vagy projekthez kapcsolódó együttműködésben vagyunk. Ahhoz, hogy más önkormányzatokat meg tudjunk szólítani, a vételkörzetünket kellene bővítenünk, ami viszont már hatósági kérdés. Új frekvenciát kell ehhez megpályázni, amire folyamatosan szeretnénk törekedni a jövőben.”

 

Mit gondol, mi lehet a rádió sikerének a kulcsa, miben a legerősebb a Lakihegy Rádió?

“Leginkább a helyi hírszolgáltatásban és a minőségi rádiózásban. Fontosnak tartjuk, hogy a hallgatóink naprakész információkat szerezzenek a lakóhelyükön és annak környezetében zajló változásokról, történésekről – ezt semmilyen más rádiótól nem kaphatják meg. A másik, hogy magas színvonalat céloztunk meg a műsorkészítést tekintve, ami rengeteg pénz- és energiaráfordítást kíván, viszont mi elkötelezettek vagyunk a szakma és a hallgatók kiszolgálása mellett.”

 

Milyen, és mekkora felelősség jár azzal, hogy a megye legnagyobb rádiója lett a Lakihegy Rádió az infrastruktúrát tekintve? 

“Nyilván joggal várja el tőlünk a hallgató, hogy a méretünkkel egyenesen arányos színvonalat is nyújtsunk. Ehhez minden segítséget meg is kapunk a Százhalombattán működő stúdiótól, amely új gyártóbázisként lép be a szigetszentmiklósi telephelyünk mellé. Az ott készülő szórakoztató, hitéleti és egyéb magazinműsorok a Nagy-Duna nyugati oldalán élőket is kiszolgálják majd tartalommal, arról nem is szólva, hogy így az FM 107-es frekvencián még több, még színesebb műsorok kerülhetnek be a programba.”

 

Tapasztalhatnak valamilyen változást a hallgatók ezek után?

“Február 21-étől két új műsorvezetővel bővül a rádió, Bóna Éva és Szatmári Timi a százhalombattai stúdióból köszöntik majd élőben a hallgatókat. Mellettük jó néhány külső munkatárs is hallható lesz az éterben, köztük Kőváry Barna, aki autós magazinnal jelentkezik péntek délutánonként valamint Pataki Ádám, aki GasztroPop című műsorával szólítja meg a hallgatókat szombatonként. Két hitéleti műsorral is gyarapodik a Lakihegy Rádió, és megújul a reggeli műsor is, amelyben a térségi témák mellett nagy szerepet kap az igényes szórakoztatás.”

 

…és, hogy miért is érdemes a Lakihegy Rádiót hallgatni? Erre is megkaptuk a választ.

“Mert különleges. Napközbeni műsoraiban megmutatja, hogyan lehet közérdekű, közszolgálati mondanivalót szórakoztató formában tálalni, miként lehet helyben is minőségi hírszolgáltatást nyújtani, és hogyan válhat egy médium a közösségi tudatformálás és a lokálpatriotizmus megteremtésének eszközévé. Remélem, február 21-én még többen választanak minket Pest megyében, az FM 107-es frekvencián.”

 

Köszönjük az interjút, és további sikeres munkát kívánunk!

 

 

lakihegy_radiologo

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.