A baloldali összefogás megszüntetné a Kliket

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ drága, felesleges és rosszul vezetett intézmény, nincs rá szükség – közölték a baloldali összefogásban részt vevő pártok oktatáspolitikusai hétfőn, hozzátéve: ha kormányra jutnak, megszüntetik.

 

Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes és Hiller István, az Együtt-PM-hez tartozó Szelényi Zsuzsanna és Niedermüller Péter (Demokratikus Koalíció) azt írta: Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkárnak és a Fidesznek immáron papírja van arról, hogy az általuk létrehozott Klik “a legfeleslegesebb intézmény a rendszerváltás óta”.

Arra reagáltak, hogy Szabó Balázs miniszteri biztos a Klik tevékenységét vizsgáló jelentésében azt írta: a szervezet működését hibás gazdasági döntések, valótlanságok állítása, rossz vezetési stílus és a jobbító javaslatok figyelmen kívül hagyása jellemezte. A jelentést az Index ismertette.

A baloldali összefogás politikusai szerint a Klik működéséről készült beszámoló eredménye lesújtó tényeket tartalmaz, de meglepetést nem: az államosított közoktatást irányító szervezet úgy rossz, ahogy van, és mára az iskolák körüli káosz első számú okozójává vált. A Klik nem a megoldás, hanem maga a probléma – írták az MTI-nek küldött közleményükben.

Hozzátették: Szabó Balázs miniszteri biztos ugyanazokra a megállapításokra jutott, mint korábban az ellenzék, azaz hogy a szervezet nemcsak súlyos működési zavarokkal és költségvetési deficittel küzd, hanem törvénytelenül is működik.

Közleményükben arra biztatják az oktatási rendszer minden szereplőjét, olvassák el a tanulmányt és győződjenek meg arról, hogy a Klik drága, felesleges és rosszul vezetett intézmény, ezért nincs rá szükség.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.