Bulgáriát bemutató amatőr fotók kiállításon

Bulgáriát bemutató mintegy 40 amatőr felvételt vonultat fel az a kiállítás, amely Találkozások Bulgáriával 2013 címmel kedden nyílik a Bolgár Kulturális Intézetben (BKI) Budapesten.

 

A bolgár intézet kiállítása az ötödik alkalommal meghirdetett amatőr fotópályázat legjobb felvételeit vonultatja fel – mondta el Markov Elizabet-Izabella művészettörténész, az intézet munkatársa az MTI-nek.

A tárlaton látható lesz a hagyomány és népi szokások kategória győztes fotója, Somogyvári Péter Bolgár táncok című felvétele, valamint a Bulgária színei szekció legjobb munkája Eszter Nenova Hegyi napfelkelte című képe, amelyen a Rilai-hegység hét tava közül az úgynevezett alsó-tó látható – hangsúlyozta az intézet munkatársa.

A kiállításon szerepel – a Bulgária arcai kategória legjobb munkája – Varga Tamás Tibor Ajtó című fotója. Az egyedi felvételek elnevezésű csoport díjazottja Cserfalvi Péter Vízen járok – Pravec című képét mutatja be, míg Tóth Enikő Veronikának – a Bulgária épületei kategória győztesének – Philoppopolis emléke című színes felvétele lesz látható – sorolta a győztesek munkáját Markov Elizabet-Izabella.

Az intézet munkatársa azt is elmondta, hogy 15 pályázó mintegy 200 fényképe közül választotta ki a három tagú zsűri a legjobb felvételeket. A beérkezett pályaműveket Olga Popova, az intézet igazgatója, Jordan Bebrevszky fotóművész és Sztojan Nedjalkov IT-szakember értékelték.

A díjakat a kiállítás megnyitóján nyújtják át a nyerteseknek. A Bolgár Kulturális Intézet a XI. kerületi Újbuda Bolgár Kisebbségi Önkormányzattal és a Bolgár Kulturális Fórummal közösen tavaly hirdette és szervezte meg a fotópályázatot.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.