Fidesz: a munkavállalók bőrére megy az alkudozás az ellenzéki pártok között

Fidesz szóvivője szerint a munkavállalók és a családok bőrére megy “a bukott baloldal hatalmi alkudozása”.

 

Selmeczi Gabriella az ellenzéki összefogásról szóló nyilatkozatokra reagálva keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, “az elmúlt huszonnégy órában a bukott baloldal egy újabb színjátékát nézhettük végig (…), már megint gőzerővel megy a sumákolás, mellébeszélés, hazugság hazugság hátán”.

Szavai szerint e “hatalmi alkudozás” árát újra a magyar emberek, a munkavállalók, a családok fizetnék meg. Ezt azzal indokolta, hogy “a bukott baloldal minden egyes vezető politikusa a jelenlegi családi adórendszer eltörlését akarja”. Ehelyett adót emelnének, és a mostani 16 százalékos személyi jövedelemadó helyett 40 százalékos jövedelemadó bevezetésére készülnek – mondta a Fidesz szóvivője, hozzátéve: ez a fizetések csökkenését jelentené, az így behajtott adóból pedig a bankok terheit csökkentenék.

Közölte: az alacsony adókulcs és a családi adókedvezmény eltörlésével évi 600 milliárd forintot húznának ki a munkavállalók zsebéből.

A jelenlegi kormány mindezzel szemben adót csökkentett, eladósodás nélkül növelte a béreket, köztük a minimálbért, továbbá a pedagógusok, az egészségügyben, a szociális ágazatban és a gyermekvédelem területén dolgozók fizetését – mondta Selmeczi Gabriella.

A kormánypárt szóvivője úgy fogalmazott, a bukott baloldal politikusainak alkudozása csak arra megy ki, hogy megszerezzék a hatalmat, és a magyar emberek kárára kormányozzanak, “ugyanazok, akik Magyarországot egyszer már tönkretették”.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.